Vele kampioenstitels bij Twirlteam Accelerando

16 december 2013 door Hennie van der Zouw
Vele kampioenstitels bij Twirlteam Accelerando

ZWIJNDRECHT - Het afgelopen weekend (14 en 15 december) werden er in Almere de Nederlands runner-up Kampioenschappen gehouden voor twirlend Nederland.

Een week voorafgaand aan dit evenement werd in Den Haag al een selektie gehouden voor wie door gingen naar deze kampioenschappen. Twirlteam Accelerando uit Zwijndrecht deed aan vele onderdelen mee en met veel succes. Hun small team 'Twirl girls' wisten nederlands kampioen te worden in de categorie preteen.

Hun large team C behaalde een bronzen plak, ook in de preteen categorie. Er werden ook bronzen plakken gewonnen door het duo Bonita de Ruiter en Amber van Gelder bij het onderdeel junior duo twirling alsmede door solist Manon Heppenhuis bij de categorie II-baton. Emma Heppenhuis werd zelfs twee keer Nederlands kampioen in de juvenile klasse bij het onderdeel super x-strut én rhythmic twirl en zij behaalde samen met haar duo maatje Romy Kruyt in de preteen klasse ook een gouden plak bij het onderdeel duo twirling.

Ook wisten Emma en Romy een zilveren plak binnen te slepen bij het onderdeel  preteen duo rhythmic. Het was dus een zeer geslaagd weekend. In het weekend van 18 en 19 januari 2014 zullen de kampioenschappen voor de intermediate en advance klasse in Amsterdam worden gehouden. 

Twee teams van Accelerando en solist Iris Opmeer zullen dan ook deelnemen. In dit weekend wordt eveneens gestreden voor plekken voor de europees kampioenschappen. Personen die hiervoor in aanmerking komen, dienen dan te draaien in de kampioensklasse. Accelerando heeft dan 3 meiden in deze klasse staan. Dit zijn Larissa Leensvaar en Emma Heppenhuis in de categorie II-baton en Bonita de Ruiter bij het onderdeel I-baton.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.