Korfballers sv Conventus boeken belangrijke overwinning op VZOD

16 december 2013 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus boeken belangrijke overwinning op VZOD

ZWIJNDRECHT - Het eerste korfbalteam van sv Conventus heeft afgelopen weekend een belangrijke overwinning gepakt op het uit Kudelstaart afkomstige VZOD. Het team van trainer/coach Paul Meijer vocht zich in een spannende wedstrijd tijdens de slotminuten naar een voorsprong van drie punten.

Voor de wedstrijd was het voor Conventus al duidelijk: Er moest gewonnen worden om te kunnen blijven strijden voor de tweede positie in het kampioenschap, waarbij het Zwijndrechtse team het opneemt tegen Badhoevedorp en Dubbel Zes. In VZOD trof het team echter zeker geen zwakke tegenstander, dit team stond maar net achter Conventus in het kampioenschap.

Conventus begon de wedstrijd met een redelijke eerste helft, waarin beide partijen volledig aan elkaar gewaagd waren, wat een 6 – 6 ruststand goed illustreerde. Een slechte start van de tweede helft bracht het team zelfs op een 6 – 8 achterstand, maar mede dankzij een goede invalbeurt van Niels de Kok wist Conventus de stand weer tot 8 – 8 gelijk te trekken. Opnieuw volgde een fase waarin de strijd gelijk op ging, maar na een 11 – 11 stand kon Conventus tijdens de slotminuten een voorsprong nemen, welke het niet meer uit handen zou geven. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een verdiende 14 – 11 overwinning op het scorebord.

Scores sv Conventus
Stefan Hoppel 2x, Kevin Bras 2x, Maike Hartog 2x, Denise Coenraads 2x, Thomas Streefkerk 2x, Jeroen Pol 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Niels de Kok 1x, Walter Slingerland 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.