Zwijndrecht gaat sportkampioenen huldigen

28 augustus 2009

ZWIJNDRECHT - Kent u een sportkampioen? De gemeente is op zoek naar sportkampioenen uit het seizoen september 2008 – september 2009. Deze topprestaties op sportgebied laat de gemeente namelijk niet zomaar voorbij gaan. Alle sportkampioenen worden donderdagavond 5 november gehuldigd. 

  ‘‘Het is ontzettend belangrijk dat kinderen en volwassenen sporten. Sporten is gezond, goed voor lichaam en geest en een goede manier om elkaar te ontmoeten. Het college is trots op zijn sportieve inwoners en besteedt hier daarom op positieve wijze aandacht aan. Zij dienen als goed voorbeeld om ‘sport’ aan de mens te brengen’’, aldus wethouder Ronald van der Horst.

 Huldiging

De huldiging is bedoeld voor twee categorieën: individuele sporters en sportteams Jeugd (jonger dan 18 jaar) en individuele sporters en sportteams Volwassen (ouder dan 18 jaar). Naast de twee categorieën heeft de gemeente een aantal criteria opgesteld waaraan de sporter moet voldoen. Zo moet de sporter inwoner zijn van de gemeente Zwijndrecht of lid zijn van een sportvereniging in de gemeente Zwijndrecht. Het behaalde resultaat moet gaan om de 1e prijs bij een landelijke individuele- of teamkampioenschap; de 1e prijs bij een regionale- of provinciale kampioenschap voor scholen; of de 1e, 2e of 3e prijs bij een individuele- of teamkampioenschap op Europees, Wereld of Olympisch niveau.

 Kampioen aanmelden?

Wilt u een sportkampioen aanmelden? Kijk op onze website www.zwijndrecht.nl onder het kopje ‘Projecten’ voor meer informatie over onze zoektocht naar sportkampioenen. Ook vindt u hier het aanmeldingsformulier en de criteria waaraan de kampioen moet voldoen.

Alle aanmeldingsformulieren kunnen gestuurd worden naar sportkampioen@zwijndrecht.nl. We hopen op veel sportieve reacties!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.