Sportkampioenen hebben een finalistenprotocol

15 oktober 2009

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht krijgt op 5 november een finalistenhuldiging zoals die besproken werd in de carrousel van de gemeenteraad van Zwijndrecht. De LCM had dit op de agenda gezet om  na toezegging in de raad  de toezegging van de wethouder als verder agendapunt te bespreken. In het vragen half uurtje had Chris Moorman gevraagd waarom er in Zwijndrecht niks gedaan werd aan de huldiging van sporters die een bijzondere prestatie op bijvoorbeeld Europees niveau hadden geleverd.
In de carrousel moest de wethouder toegeven dat hij niet gedacht had dat er in Zwijndrecht zoveel mensen rondliepen die een geweldige prestatie neer hadden gezet. Na het uit zetten van een aanvraagformulier onder sportclubs  was er flink gereageerd en op 5 november is het dan zover dat er een huldiging komt voor hen die zich aangemeld hebben.

Chris Moorman ging als eerste al in op het feit dat het vijf jaar heeft geduurd voordat er nu eindelijk een beleid is neergezet. Hij vroeg ook of er een Zwijndrecht penning ging komen waar ook al eens eerder over gesproken werd. Fred Loos van ABZ ging ook in op de vijf jaar die het had geduurd voordat er beleid ontwikkeld was omdat hij degene was die vijf jaar geleden ook al had gevraagd naar een te ontwikkelen protocol.
Toen hij hoorde van de wethouder van der Horst dat de huldiging zou plaatsvinden in de oude raadzaal werd hij nogal boos. Hoeveel mensen kunt U daar in kwijt? Vroeg hij aan de wethouder, als iedereen een vader moeder of familielid meeneemt past dit toch nooit? De wethouder wist er niet goed raad mee maar gaf aan dat hij met O & O  een afspraak gemaakt was dat niet alle kampioenen zouden komen. Dhr. Loos werd daarop alleen maar bozer vanwege de willekeur die daaruit sprak. Hij eiste dat iedereen genodigd zou worden.

Dhr. Moorman gaf aan dat er veel meer ruimte was in de publiekshal dus dat dit passend zou kunnen zijn. Ron Bijl van de VVD vroeg zich af waarom er alleen aan sporters werd gedacht, waarom niet ook een culturele prestatie? Zoals  de acteur Martijn   Lakemeijer. Dhr. Moorman gaf daarop aan dat er ooit een pollitixprijs  was ingesteld met dat idee maar nooit uitgevoerd was, de Zwijndrecht penning zou daar een goed idee voor zijn. Wout Nugteren van het CDA vroeg nog naar een bon in de nieuwe gemeentegids opdat iedereen zich op  deze wijze kon aanmelden. De wethouder deed de toezegging dat hij iedereen zou uitnodigen aan een Zwijndrecht penning zou gaan werken en ook eens te kijken hoe daarmee andere prestaties gehonoreerd zouden kunnen worden.

In de raadsvergadering kreeg wethouder van der Horst een wisselbeker uitgereikt van Fred Loos van ABZ vanwege het zo lang uitstaan van de uitvoering van beleid op zijn vraag van de finalistenhuldiging destijds aan de voorganger van wethouder van der Horst. De wethouder nam de wisselbeker grootmoedig in ontvangst. Het is een wisselbeker dus het college kan op gaan letten dat er op vragen van de raad wel adequaat wordt gereageerd. Bij het zoeken naar het finalistenprotocol op het Zwijndrechtse internet was deze niet te vinden. Wie daarover meer wilde weten moet sportkampioenen intypen om er achter te komen dat er een huldiging is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.