Conventus Korfbal stijgt naar de derde plaats door winst op Aurora

23 december 2013 door Hennie van der Zouw
Conventus Korfbal stijgt naar de derde plaats door winst op Aurora

ZWIJNDRECHT - (22 december 2013) – Het eerste korfbalteam van sv Conventus heeft het jaar afgesloten met een overwinning op Aurora, waardoor het team in het kampioenschap doorschuift naar de derde positie. Na een spannende eerste helft kon Conventus in de tweede helft een kleine voorsprong nemen, welke het niet meer uit handen zou geven.

Een week na de overwinning op VZOD, de nummer vijf in het kampioenschap, vond Conventus in Haarlem opnieuw sterke tegenstand: Aurora bezette voor de wedstrijd de zesde plaats in het kampioenschap. Conventus kreeg direct in de eerste minuut al een tegendoelpunt, als gevolg van een strafworp, waarna het team al snel de stand gelijk wist te trekken en zelfs uit kon lopen tot een 3 – 6 voorsprong. Deze voorsprong zou echter als sneeuw voor de zon verdwijnen, met Aurora die tot 7 – 7 terug zou komen. Ook een tweede poging van Conventus om voor de rust een groot gat te slaan strandde voortijdig; had Conventus drie minuten voor rust nog een 7 – 11 voorsprong, met rust was de stand weer bijna in evenwicht met 11 – 12.
 
In de tweede helft slaagde Conventus er eindelijk in om enkele punten voorsprong te nemen en te behouden, al zou het team geen enkel moment een beslissende voorsprong kunnen nemen. Het resultaat was dat de spanning tot de slotminuten in de wedstrijd bleef. Na zestig minuten speeltijd stond er een 16 – 19 overwinning op het scorebord, waarmee Conventus 2013 succesvol afsloot. Door verlies van Badhoevedorp van Trekvogels eindigt Conventus het jaar op een derde positie in het kampioenschap, op slechts twee punten achterstand van Dubbel Zes.
 
Scores Conventus
Ellen Verschoor 5x, Stefan Hoppel 5x, Thomas Streefkerk 4x, Jeroen Pol 3x, Kevin Bras 1x, Maaike Hartog 1x
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.