Handbaldames sv Conventus sluiten jaar af met zege na een bloedstollende strijd

23 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - (22 december 2013) – De handbaldames van sv Conventus hebben 2013 op goede wijze afgesloten met een overwinning op het Barendrechtse Savosa. De Zwijndrechtse dames kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar knokten zich in een bloedstollende tweede helft naar de zege. Conventus Heren 1 slaagde er zondag niet in om DES’72 te verslaan.

Het eerste damesteam van Conventus stond voor de wedstrijd tegen Savosa hoger in het kampioenschap dan de tegenstander, maar ervaring leert dat het in geel/zwart spelende team vaak grote moeite heeft met het spel van Savosa. Conventus begon goed aan de wedstrijd met direct in de eerste aanval een doelpunt, maar dat zou ook het enige moment zijn dat het team in de eerste helft op voorsprong zou staan. Vooral pech met de afronding resulteerde in een 8 – 6 achterstand voor de rust.

Dit beeld bleef zich aanvankelijk ook in de tweede helft voortzetten, totdat het team zich wist te herpakken en met zeven minuten op de klok zelfs een 11 – 13 voorsprong kon nemen. In een poging het tij te kunnen keren veranderde Savosa haar verdedigingswijze. Dit bleek de volgende zes minuten effectief te werken: Conventus slaagde er niet meer in om te scoren, terwijl Savosa het onderlinge verschil tot één punt wist te verkleinen. Na enkele bloedstollende slotminuten besliste Conventus de strijd pas in de allerlaatste minuut, waarin juniorspeelster Fay Zeilstra zich goed vrij wist te lopen en met een doelpunt de eindstand op 12 – 14 bepaalde.

Conventus Heren 1 trof in tegenstander DES’72 een tegenstander die zes plaatsen hoger in het kampioenschap stond. Het sterk verjongde team van Conventus slaagde er niet in om voor een stunt te zorgen en verloor de wedstrijd met 27 – 16.

Ook de tweede teams slaagden er zondag niet in om punten mee naar huis te nemen. Het tweede team van Conventus kwam in de tweede helft sterk terug van een 13 – 8 ruststand, maar kwam met een 22 – 20 eindstand net tekort op Achilles. Het tweede damesteam verloor eveneens van de uit Gorinchem afkomstige tegenstander.