Winst voor Albatros 2,3 en 4

23 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 21 december speelde Albatros 1 in Eindhoven tegen DSC 1. Al snel keek Albatros tegen een achterstand aan van 6-1, maar knokte zich terug de wedstrijd in. Bij rust was Albatros inmiddels terug gekomen tot 12-10. Halverwege de tweede helft kwam Albatros langszij met 17-17.

De ploeg Karim speelde een prima wedstrijd en nam zelfs een 17-19 voorsprong. In de slotfase werden een aantal beslissingen genomen door de scheidsrechter in het nadeel van Albatros, waardoor het eerste uiteindelijk toch weer met lege handen naar huis terug keerde: 23-21. In Papendrecht zag Albatros 2 PKC 4 furieus starten en moest een aantal afstandsschoten toelaten. Via 4-2 kwam Albatros steeds beter in het spel en nam een voorsprong.

Bij rust leidde Albatros en toen het gat in de tweede helft werd vergroot kon PKC niet meer aanhaken: 14-17. Een mooie overwinning voor de ploeg van Karin en Patrick.

Albatros 3 nam het op tegen KCC/Delta Logistiek 4. Het derde begon met een achterstand van 1-3, maar weet deze een kwartier voor rust om te zetten naar een voorsprong door middel van strafworp: 6-5. KCC/Delta Logistiek laat zich niet zo makkelijk om ver lopen en bij rust is de tussenstand weer gelijk: 8-8. In de tweede helft van de wedstrijd vallen weinig doelpunten. De laatste paar minuten van de wedstrijd zijn dan ook zinderend. Een afstandsschot van wissel Nicole Barendregt brengt Albatros na een lange gelijke stand weer op een voorsprong. Met afsluitend nog een schot van Remco van der Graaf heeft Albatros de wedstrijd verdiend gewonnen met 15-13.

In de wedstrijd van Albatros 4 tegen DES (D) 3 duurde het lang voordat de eerste doelpunten vielen. De beginnende aanvalsvakken van beide ploegen hadden moeite met de afronding van de kansen. Na rust kabbelde de wedstrijd langzaam door, maar het groot scorend vermogen bleef beperkt. Albatros wist wel een voorsprong te behouden en leidde de wedstrijd zo uiteindelijk naar een overwinning van 13-10.