VVGZ opnieuw winnaar Steens & Partners zaalvoetbal toernooi

23 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In een wederom goed gevulde Develhal wist VVGZ voor de derde keer het Steens & Partners zaalvoetbaltoernooi op haar naam te schrijven.

De 'Vogels' versloegen in de finale mede Eerste Klasser Pelikaan met 3-2. Organisator Groote Lindt eindigde als derde door de troostfinale tegen ZBC'97 te winnen al had de initiatiefnemer er wel shoot-outs voor nodig. De gewijzigde opzet van het zaaltoernooi miste haar uitwerking niet, de spanning bleef nu tot en met het laatste pouleduel. Voorafgaand aan deze poulewedstrijden namen de teams steeds drie shoot-outs waarmee een extra wedstrijdpunt viel te verdienen.

Een zege leverde bovendien twee punten op. Om 18:00 uur trapten Groote Lindt en Pelikaan af. Laatstgenoemde won  zowel de shoot-outs als de wedstrijd (1-0) en kenden zo een goede start. Ook VVGZ schoot uit de startblokken en hield aan het duel met ZBC'97 (5-1) in totaal drie punten over. De ontmoeting tussen VVGZ en Pelikaan eindigde in 1-1 maar de Peli's verdienden hier wel een extra punt met de shoot-out. Hierna was De Lindt zowel in de shoot-out serie als in de wedstrijd (3-0) te sterk voor ZBC'97.

De verrassende runner up in de Derde Klasse C was hiermee uitgeschakeld voor een finale plaats maar vervulde wel de sportieve plicht door Pelikaan met 1-0 te verslaan terwijl de shoot outs geen winnaar opleverde. Via winst in de shoot-out serie voor de laatste poulewedstrijd of een goed resultaat in de wedstrijd tegen VVGZ  kon Groote Lindt zich nog plaatsen voor de finale waarbij één van de Eerste klassers nog buiten de boot kon vallen.

Het spektakelstuk eindigde uiteindelijk in een 3-5 zege voor VVGZ terwijl zij ook de shoot outs wonnen en zich konden opmaken voor de finale tegen de competitie concurrenten. Via een 3-2 zege ging de beker en de daarbij behorende geldprijs uiteindelijk voor de derde keer mee naar het Noordpark. Na een spannende wedstrijd eindigde de troostfinale tussen Groote Lindt en ZBC'97 in 1-1 waarna Groote Lindt de shoot-outs beter nam en zo op het eigen toernooi als derde finishte.

VVGZ-er Aron de Keijzer werd verkozen tot speler van het toernooi. De scheidsrechters Tije de Jong en Jan Roodnat kenden geen problemen om de wedstrijden in goede banen te leiden en behoefden zelfs geen tijdstraffen uit te delen.

De foto is genomen door Wilma van Strien.