Inzamelacties kerstbomen en vuurwerkrestanten

30 december 2013 door Hennie van der Zouw
Inzamelacties kerstbomen en vuurwerkrestanten

ZWIJNDRECHT -                    
Net als in voorgaande jaren organiseert de gemeente Zwijndrecht ook dit jaar inzamelacties voor oude kerstbomen en vuurwerkafval. Op vrijdag 3 januari en woensdag 8 januari 2014 tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunnen Zwijndrechtenaren hun oude kerstboom en gebruikt vuurwerk op diverse locaties in de gemeente inleveren. Voor iedere ingeleverde kerstboom krijgen ze 50 eurocent en voor elke volle plastic zak met vuurwerkafval 1 euro. 

Vuurwerkrestanten en oude kerstbomen kunnen bij onderstaande inzamelpunten ingeleverd worden.

●  gemeentehuis Raadhuisplein
●  winkelcentrum Noord
●  winkelcentrum Walburg (tussen sporthal en tankstation Avia)
●  parkeerplaats Duivenvoorde (voormalig winkelcentrum)
●  winkelcentrum Oudeland
●  winkelcentrum Kort Ambacht
●  winkelcentrum Frits Vogelstraat
●  Heerjansdam, Sportlaan (ter hoogte van sportzaal Den Dam)

Grote partijen
Grote partijen (meer dan vijftien bomen) kunnen opgehaald worden. Hiervoor kunnen mensen van donderdag 2 januari tot dinsdag 7 januari tijdens kantooruren bellen met telefoonnummer 14078. Dan wordt er een afspraak gemaakt om de boom op te halen.

Weigeraars
Het is bekend dat er jaarlijks slachtoffers vallen op nieuwjaarsdag. Veelal zijn dit kinderen die de zogenaamde ‘weigeraars’ (vuurwerk dat niet is afgegaan) alsnog proberen aan te steken. De gemeente doet daarom een klemmend beroep op iedereen om de resten van het vuurwerk direct na het afsteken op te ruimen. Voor mensen die dat liever de volgende dag doen, is het raadzaam om - als het niet regent - al hun vuurwerkrestanten met een emmer water of een tuinslang nat te maken. Hierdoor worden ook de weigeraars onklaar gemaakt. Zo gaan we veilig en opgeruimd het nieuwe jaar in!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.