Handbaldames sv Conventus delven onderspit in fysieke wedstrijd tegen HWC

06 januari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag geen punten weten te pakken in Vlaardingen. In een fysiek zware wedstrijd, welke in het teken stond van veel overtredingen door tegenstander HWC, kon het team een voorsprong in de rust niet ombuigen in een overwinning. Ook het eerste herenteam keerde met lege handen terug naar Zwijndrecht.

De handbaldames van sv Conventus vonden zondag in HWC een tegenstander die iets lager in het kampioenschap stond. Het team begon de wedstrijd ook voortvarend en nam al snel een voorsprong, terwijl de tegenstander lang puntloos kon worden gehouden. Geheel zonder problemen verliep dit echter niet; het team van HWC speelde erg fysiek en vaak onverantwoordelijk spel, wat door het afzeggen van de officiële bondsscheidsrechter niet door zijn vervanger werd bestraft. Ondanks krassen en blauwe plekken konden de Zwijndrechtse dames met een 5 – 8 voorsprong de rust in gaan.

Conventus kende geen sterke start van de tweede helft, waarin het ook nog keepster Chantal Buster voor twee minuten vanwege een tijdstraf moest missen. De vele vieze overtredingen zouden bovendien hun tol eisen binnen de speelstergroep van Conventus, eerst werd Suzan van Middelkoop getorpedeerd met heupklachten tot het gevolg, waarna Chantal Klootwijk in de eindfase eveneens slachtoffer werd van het gevaarlijke spel en geblesseerd raakte aan haar kuit. Dit brak Conventus dusdanig op dat HWC de in geel/zwart spelende dames kon passeren en met 19 – 15 zou winnen.

Conventus Heren 1 speelde zondag de streekderby tegen het uit Ridderkerk afkomstige Saturnus. Het Zwijndrechtse team kon de tegenstander tijdens de eerste helft nog redelijk volgen, met een 15 – 11 ruststand als gevolg. In de tweede helft kende het team echter veel pech met de afrondingen en zag zo de achterstand verder oplopen, tot een 28 – 18 verlies als eindresultaat.

Ook het tweede herenteam bleef zondag met lege handen, het verloor op eigen veld van Indus’67 met 18 – 27. Alleen het tweede damesteam kon zondag de smaak van de overwinning proeven, in een wedstrijd waar bijzonder weinig werd gescoord won het team met 3 – 2 van Indus’67.