Handballers sv Conventus maken het de koplopers moeilijk

13 januari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - 2013) – Zowel de handbal heren- als dames van sv Conventus hebben het zondag de koplopers in hun klassen bijzonder lastig gemaakt. Vooraf leken het eerste heren- en damesteam beiden weinig kans te hebben op een overwinning, maar streden tot de eindfase vol mee om de punten.

Het eerste damesteam trof in Westlandia de ongeslagen koploper, waar het Zwijndrechtse team tijdens de uitwedstrijd nog met 26-9 van verloor. Ondanks dat het team van Connie van der Hoorn nog niet volledig hersteld was van de fysiek zware wedstrijd van de week ervoor, deden de Zwijndrechtse dames er alles aan om voor het uitbundige thuispubliek te schitteren.

Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, waarbij Westlandia het lastig had om door de Zwijndrechtse verdediging te komen. Na een 9 - 9 stand in de rust, bleef de strijd ook in de tweede helft gelijk opgaan. Conventus zou tien minuten voor tijd zelfs een 14 – 13 voorsprong nemen. Dit werd echter gevolgd door een mindere fase, waarin Conventus te veel fouten maakte en zo de wedstrijd met 16 – 20 verloor.

Ook het eerste herenteam trof de koploper, welke gedurende de competitie nog door geen enkel team was verslagen: Hercules. De volle tribune thuispubliek gaf ook dit team vleugels. Tijdens de openingsminuten leek tegenstander nog de betere te zijn, maar na vijf minuten begonnen de Zwijndrechtse heren beter op elkaar ingespeeld te raken en kon de opgelopen achterstand volledig worden gedicht. Ondanks dat het sterk verjongde Conventus het soms lastig had met de zeer ervaren Haagse spelers, leek met een 10 – 9 ruststand nog alles mogelijk te zijn.

Ook in de tweede helft bleven de Zwijndrechtse heren er vol voor gaan en stond er tien minuten voor tijd nog een gelijke stand op het scorebord. Enkele malen pech met de afronding, waar de tegenstander wel wist te scoren, bracht het team echter in de slotminuten op drie punten achterstand, welke het niet meer kon dichten. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 20 – 23 verlies op het scorebord.

Geheel toevallig speelde ook het tweede herenteam tegen de koploper in zijn klasse, Vires et Celeritas uit Gouda, maar verloor ruim met 35 - 18. Het tweede dames team verloor eveneens van Vires et Celeritas, met 9 - 18 als eindstand.