Albatros verliest kansloos bij HKV/Ons Eibernest

13 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Albatros verliest kansloos bij HKV/Ons Eibernest

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 11 januari speelde het eerste van Albatros in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest. Eerder dit seizoen verloor Albatros de  thuiswedstrijd van de Haagse ploeg ruim met 17-26. Albatros begon goed met een vrije bal op naam van René Havelaar. Maar vervolgens ging het alleen nog maar bergafwaarts. Na een kwartier speeltijd hikte Albatros al tegen een achterstand van 11-4 aan. Met een aantal heren van HKV/Ons Eibernest goed op schot en dames met veel snelheid had Albatros het zwaar te verduren.

De laatste tien minuten voor de rust kwam er bij Albatros een klein beetje vertrouwen terug door een viertal doelpunten achter elkaar van Inge Scheurwater, Esther van Herpen, Koen Huyser en Leon Teunissen. De Haagse kracht was echter te sterk. Vlak voor rust kreeg Albatros toch nog een aantal doelpunten tegen. Tussenstand: 16-9. Na de rust deden Koen Huyser en Chloë Pelgrom nog een poging om het vertrouwen van Albatros door te zetten, maar na hun mooie doorloopballen leek het vuur bij Albatros weer te doven.

HKV/Ons Eibernest knalde er bijna moeiteloos weer tegen doelpunten in, waardoor Albatros kansloos achter bleef. Met in de laatste secondes van de wedstrijd nog een strafworp voor Leon Teunissen, kwam de eindstand terecht op 28-19. Dinsdag 14 januari speelt Albatros 1 de halve finale van de bekerwedstrijd tegen RWA 1 in Rhoon om 20:30. Hopelijk weten ze daar wel winst te behalen.

Albatros 2 won nipt met slechts een doelpunt verschil bij Vriendenschaar. Albatros leek het aanvankelijk nog lastig te hebben tegen Vriendenschaar 3. Langzamerhand wist de Zwijndrechtse ploeg zich terug te knokken in de wedstrijd: 12-12. Hierna kwam Vriendenschaar weer in de tegenaanval en liep uit tot 16-13. Met een tussenstand van 18-15 en nog 7 minuten op klok brak het moment voor de come back Albatros aan. Ingezet door Alex Kok die er 18-16 van maakte.

Vervolgens scoorde invaller Remco van der Graaf het 17e doelpunt, waarna Robbin Verwoert zijn zevende doelpunt van de wedstrijd aan tikte met de 18-18. De spanning liep steeds hoger op. In het heetst van de strijd werden er nog gele kaarten uitgedeeld door de scheidsrechter aan een heer van Vriendenschaar en aan Coach Patrick van der Lijke. Uiteindelijk was het Jurriën Kwaak die 18-19 binnen schoot voor Albatros. Waarna de verdediging het de laatste minuten nog keurig dichthield.

Thuis in de Develhal speelden Albatros 3 en 4 tegen KCR. In de eerste helft van de wedstrijd van het derde liep de stand gelijk op. Beide partijen waren goed waardig aan elkaar. Na een ruststand van 8-8 ging het nog gelijk op tot de 10-10 waarna KRC de sterkere hand had. Veel verre afstandsschoten van de heren van KRC brachten Albatros op de achterstand, wat uiteindelijk leidde tot verlies: 12-14. Voor Melissa Hoogendoorn was dit haar laatste wedstrijd.

Zij verruilt het korfbal voor een heerlijke langere tijd in Portugal. Helaas geen winst ter afsluiting, maar ze wist nog wel een doelpuntje mee te nemen. Albatros 4 begon sterk met in de eerste secondes van de wedstrijd een doelpunt van Marcella Hoogendoorn, maar zwakte daarna aanvallend af. Met de rust een matige tussenstand van 6-5. Na rust leidde Albatros de wedstrijd verder en weet met hulp van een aantal wissels toch een gat te slaan tussen KCR. Eindstand 13-10.

Albatros A1 wist afgelopen zaterdag ook weer winst te behalen bij VEO. Met slechts 1 punt verschil namen zij de uitslag van 12-13 mee naar huis. Voor A2 helaas geen punten. Weinig doelpunten zorgde ervoor dat GKV er met de winst vandoor ging. Ook bij B1 wilden de doelpunten niet vallen tegen het te sterke Sporting Delta. Met 13-4 moesten ook zij afstand doen van de winst. B2 verloor bij Maassluis met 9-6.

Bij Albatros C1 scoorde iedere speler een minimaal een doelpunt, wat het team op een prachtige overwinning bracht van 11-3 tegen Vitesse C2. Ook D1 maakte er een mooie pot van tegen Merwede D4. Na een voorsprong in de rust van 7-0 maakten de pupillen er uiteindelijk nog 16-1 van. E1 streed hard tegen Vriendenschaar E1, maar verloor met 8-3 verloren doordat ze hun eigen kansen niet goed af wisten te maken. Albatros F1 maakte Sporting Delta F1in met 3-13. Daarnaast was er ook winst voor Albatros C3, E3 en F3.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.