Zwijndrechtse derby tussen VVGZ - Pelikaan eindigt onbeslist

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse derby tussen VVGZ - Pelikaan eindigt onbeslist

ZWIJNDRECHT - De aller eerste wedstrijd van dit seizoen ligt bij beide ploegen en hun aanhang nog vers in het geheugen. De matte wedstrijd eindigde destijds ineen bloedeloze 0 – 0 en niemand was daar toen enthousiast over. Deze wedstrijd was er één met diverse gezichten. Voor de rust was het voor een grootste gedeelte Pelikaan wat De toon aangaf. De tweede helft was overduidelijk voor VVGZ.
 
Het eerste kwartier dicteerde VVGZ, met veel strijdlust en ook met goed combinatiespel. Hun doorzetten werd in de 17e minuut beloond. Een trap over zeker 40 meter werd door gekopt op de mee gekomen rechtervleugel verdediger van VVGZ, die een schot losliet dat geblokt werd waarna de
de bal pardoes voor de voet van een VVGZ speler kwam die uithaalde. De van richting veranderde bal was voor Rik Pomp te machtig en het was 1 - 0.
De navolgende fase was een aaneen schakeling van voetbalfeiten.

Pelikaan dat de lauwheid van zich afschudde en van vier middenvelders over schakelde naar drie middenvelders en drie aanvallers. Na 20 minuten werd eerst Vincent de Klerk ten val gebracht en twee minuten later werd Ronald Koops, in het strafschop gebied aangetikt.  Ondertussen moest Rik Pomp zeer attent blijven om een kopbal uit het doel te houden. Een solo van Alex de Jong, die alleen met een overtreding gestopt kon worden, de vrije trap leverde echter niets op. Pelikaan bleef druk uitoefenen op de verdediging van VVGZ en dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt.

Het was Vincent de Klerk die de 1 - 1 scoorde uit een niet goed weg gewerkte bal door de VVGZ verdediging. De VVGZ- doelman moest nogeen keer gestrekt naar de hoek door een goed genomen vrije trap van Carsten van Leeuwen. Ook de vrije trap van Alex de Jong werd uit de hoek gehaald.  De pressie van Pelikaan bracht de bal bij de vrij staande Alex de Jong, die de bal  afgaf aan Lerry Overgaauw die de 1 - 2 liet noteren.

Pelikaan kon de laatste vijf minuten geen gebruik meer maken van de fouten in de VVGZ verdediging. De tweede helft leverde in de begin ase een veldoverwicht van VVGZ op. Dat beeld veranderde in de resterende tijd niet meer. Het is een verdienste van de Pelikaanverdedigers en daar behoort ook Erwin van Dis als nummer 10 bij, die het VVGZ  bijzonder lastig maakten. De wedstrijd leek op een overwinning voor Pelikaan uit te draaien. VVGZ aanvaller, de Keyer dacht er na ca 30 minuten anders over en uit een onoverzichtelijke hoek en van buiten het strafschop gebied liet hij een kogel los, die in de verste hoek verdween.

Derhalve 2 – 2 door een schitterend doelpunt ! Ook VVGZ claimde een strafschop in de laatste fase van de wedstrijd. Maar ook hier dacht de scheidsrechter er anders over. Doorspelen was zijn motto. Pelikaan kwam er in  de tweede helft nog nauwelijks aan te pas, vermoedelijk had de eerste helft te veel energie gekost.
  
Opstelling Pelikaan:
Rik Pomp.Thomas den Boer - Kevin de Geus - Carsten van Leeuwen - Erwin Pruysen - Vincent de Klerk - Erwin van Dis - Lerry Overgaauw ( Rowdy Nossent) - Alex de Jong ( Manucho Adelino) - Randy Kroos - Niels van Muyen ( Pim Pomp)

Fotograaf: Peter v.d. Waal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.