Superweek met een domper voor Albatros

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Superweek met een domper voor Albatros

ZWIJNDRECHT - De selectie van de korfbalvereniging Albatros heeft een superweek afgesloten met een teleurstelling. Na de winst in de halve finale van de RTV Rijnmond Korfbalcup en de verkiezing tot  sportploeg van het jaar 2013 van de gemeente Zwijndrecht kwam er zaterdag een domper op de feestvreugde.

De belangrijke wedstrijd tegen IJsselvogels werd namelijk met 16-21 verloren waardoor handhaving in de Overgangsklasse erg moeilijk gaat worden. Met nog slechts vijf wedstrijden te spelen staat de ploeg van Karim Ratoube nu vier punten verwijderd van de zevende plaats die nog recht geeft op een beslissingswedstrijd.

De wedstrijd tussen de twee staartploegen kwam stroef op gang maar na 9 minuten had Albatros toch een 2-0 voorsprong bewerkt. Na een kwartier kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong en kwam het scoreverloop goed op gang. Bij rust was het verschil minimaal: 9-10.

In de tweede helft kwam Albatros met name dankzij Koen Huyser en aanvoerder Leon Teunissen nog langszij (12-12), maar bij teveel spelers ontbrak zaterdag het heilige vuur. Ook kwam het publiek dat  wel in grote getalen op was komen draven niet echt op gang en de thuisploeg werd te weinig gesteund. Toen ook de wissels niet het gewenste resultaat brachten was de pijp bij Albatros in het laatste kwartier gewoon leeg: 16-21.

Albatros 2 deed goede zaken en versloeg IJsselvogels 2 opnieuw met groot verschil (22-13). De tweelingen kunnen naar boven blijven kijken. Het 3e kende een beroerde tweede helft bij Vlaardingen/Ridderhof en verloor met 17-10 waardoor de kampioensaspiraties bekoeld lijken. Het 4e blijft nog wel aan kop ondanks het puntverlies bij Nieuwerkerk 4: 11-11.

A1 moest haar meerdere erkennen in koploper PKC A2 15-30, maar A2 maakte ACKC A1 af:  22-9. Caroline Punt was goed voor acht treffers!
Overwinningen waren er afgelopen zaterdag verder voor C2 (voetbaluitslag van 1-0 tegen Merwede C2), voor  C5, D3 en F1. Geen goede resultaten voor B1 dat een pak slaag kreeg van Merwede B1 (1-11) en voor een aantal andere jeugdteams.
 
Afgelopen zaterdag werden ook de superlotenverkopers van de Grote Clubactie gehuldigd. De actie levert zo’n 4300 euro voor de clubkas op en dankzij een aantal fanatieke verkopers werden er dit jaar ruim 300 extra loten verkocht.

De top vijf lotenverkopers ontving gratis toegangskaarten voor een dagje skiplezier in de Uithof in Den Haag en bovendien een aantal kantinekaarten. Dit betrof Davey Barendregt, Damian de Vries, Amber Paans, Sander Carton en Marèl de Heer.

Marèl werd voor het vierde achtereenvolgende jaar de topverkoopster en verdiende door haar inzet een grote beker die haar werd overhandigd door voorzitter Max van der Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.