Aangepaste Ringdijk kan verwachte verkeersdruk aan

29 oktober 2008

ZWIJNDRECHT - Uit een tweede onderzoek naar de toekomstige verkeersdruk op de Ringdijk blijkt dat een aangepaste Ringdijk het verwachte aantal auto’s aan kan. Het profiel van de weg wordt aangepast en er komt een fietspad onder aan de dijk. Hierdoor komt er meer ruimte voor de auto’s op de dijk. Ook de kruispunten worden veiliger gemaakt, zodat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken.
 

In het vastgestelde Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan krijgt de Ringdijk als ontsluitingsweg meer verkeer te verwerken. Bewoners langs de Ringdijk maken zich zorgen over de voorziene toename van het autoverkeer op de Ringdijk. Ook raadsleden hebben tijdens de discussie over het verkeerplan hun zorgen geuit en gevraagd om een tegenonderzoek.
 

In het kader van het verkeersplan is eerder onderzoek gedaan naar de verwachte verkeersdruk op de Ringdijk. Het college van burgemeesters en wethouders heeft op verzoek van de raad een tweede onderzoek laten doen door een onafhankelijk bureau. Uit dit tweede onderzoek blijkt dat de verkeersintensiteiten in het eerste onderzoek aan de hoge kant zijn geraamd. De in het plan voorgestelde aanpassingen worden dan ook uitgevoerd.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.