Sliedrecht te rijkelijk beloond met overwinning op Pelikaan

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Sliedrecht te rijkelijk beloond met overwinning op Pelikaan

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT -  Pelikaan trainer Ron Tempelaar moest een wijziging in zijn elftal aanbrengen. Aanvoerder Carsten van Leeuwen een steunpilaar in de verdediging, liet verstek gaan en daardoor moest een belangrijke speler uit het middenveld, Erwin van Dis, één linie terug zakken.

In de beginfase liet Sliedrecht, derde op de ranglijst, zien waarvoor zij gekomen waren, namelijk de winst mee nemen naar Sliedrecht. Pelikaan wist echter middels een snel uitgevoerde aanval te het eerst te scoren, maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt wegens buitenspel af. Dit terwijl menigeen er anders over dacht. Sliedrecht wist met goed combinatie spel, dit eiste de volledige aandacht van de Pelikaan verdediging, vaak de vrije man te vinden en dat leidde na 9 minuten tot de 0 - 1.

Ruim 5 minuten later kwam de Sliedrechtspits na een sprintduel met Erwin van Dis in een scoringspositie, maar zijn schot ging naast. De wedstrijd gaf een wisselend beeld. Pelikaan dat de aanval zocht  en dan weer Sliedrecht. Na ruim 20 minuten een Sliedrechts schot at door de lat werd gekeerd.

Even daarna liet Rik Pomp  zich niet verrassen door en boogbal, waardoor Pelikaan niet op een grotere achterstand kwam te staan. Na een half uur kwam Niels van Muyen in een te moeilijke hoek uit om doeltreffend te kunnen uithalen. De aanvallende impulsen van Pelikaan via de rechterkant, waar Thomas den Boer en Randy Kroos de verdedigende stelling verwaarloosden, dreigde menig gevaar.  Een vrije trap van Alex de Jong  ging  buiten het bereik van de Sliedrecht doelman maar net over de kruising . Even later ontstond de verdiende gelijkmaker via veel schijven  en als laatste wist Vincent de Klerk het beslissende duwtje te geven. (1-1)

In de eerste minuut na de rust wist Randy Kroos zich te ontworstelen aan zijn directe tegenstander maar de beheersing ontbrak om Pelikaan op voorsprong te zetten, zijn schot ging naast. De Pelikaan verdediging werd slordig in de opbouw, de aanvallen werden onderschept en één daarvan werd direct op de vrij staande linkerspits van Sliedrecht gespeeld en die scoorde beheerst 1 - 2. Met nog ruim twintig minuten te gaan ging Pelikaan zich steeds meer toeleggen op aanvallen.

Een rush van Erwin Pruysen, tot in het strafschopgebied  al waar hij lichtelijk werd aangetikt en uit balans raakte, waardoor een mogelijkheid verloren ging. Vijftien minuten voor tijd werden aan Pelikaanzijde verse krachten ingebracht om het tij te keren. De ene corner na de andere corner werd afgedwongen. In de blessuretijd kreeg Vincent de Klerk een goede mogelijkheid om te scoren en maar dit gelukte hem niet.

Uit de allerlaatste corner, waar alle Pelikaanspelers voor het Sliedrecht doel te vinden waren, kopte zelfs de doelman van Pelikan, Rik Pomp, helaas net over het doel. Tien minuten voor het eind- signaal maakte Jordy van Buren, thans 1e jaars A1 speler, als  de zoveelste jeugdspeler in de afgelopen jaren zijn debuut in het 1e elftal van Pelikaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.