Gemeente pakt braakliggende terreinen aan

15 juli 2009
Gemeente pakt braakliggende terreinen aan

ZWIJNDRECHT -De gemeente knapt de braakliggende terreinen op, waar voorlopig niet wordt gebouwd. Het gaat om terreinen als het Maasplein, Dr. Boutenstraat en Westkeetshaven. Dergelijke open plekken worden minder goed onderhouden en zijn soms ontoegankelijk omdat er een hek omheen staat. Het college van burgemeester en wethouders wil daar graag iets aan doen en heeft € 75.000, - beschikbaar gesteld.

 
De gemeente gaat tijdelijke maatregelen treffen, zoals het egaliseren van de grond, opruimen van afval, inzaaien van gras en het verwijderen van het hekwerk. De terreinen worden daarna meegenomen in het reguliere onderhoud. Een aantal terreinen wordt overigens al aangepakt zoals het bouwterrein aan de Boutenstaat en het terrein naast de bouwplaats van Monshouwer in Westkeetshaven, achter het Shell station. Verder wordt het Maasplein tijdelijk ingericht met extra parkeerplaatsen (circa 30) en een extra stuk boulevard. Ook wordt groen aangebracht. De aanleg van extra parkeerplaatsen was een wens van de bewoners en de bedrijven aan het Maas- en Veerplein.
 
Economische crisis
De belangrijkste reden om de terreinen nu aan te pakken is de economische crisis. Hierdoor stagneert de verkoop van woningen en blijven de terreinen langer ongebruikt. Besloten is dat de gemeente in ieder geval de plekken aanpakt die in eigen bezit zijn. Met de eigenaren van de overige braakliggende terreinen gaat de gemeente overleggen wat de mogelijkheden zijn. 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.