Ruime overwinning korfballers sv Conventus doet eerdere nederlaag vergeten

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Ruime overwinning korfballers sv Conventus doet eerdere nederlaag vergeten

ZWIJNDRECHT - In een vrijwel perfect weekend voor de korfbaltak van sv Conventus heeft het eerste team de nederlaag van een week eerder van Ten Donck volledig doen vergeten. Het team van coach Paul Meijer speelde een dominante wedstrijd en won deze met een ruim verschil.

Een week na de zeker niet ingecalculeerde nederlaag tegen Ten Donck, kreeg Conventus zondag op papier sterke tegenstand. In Badhoevedorp kreeg het Zwijndrechtse team de nummer vier in het kampioenschap op bezoek, waar Conventus zelf derde staat. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Molendijk was Conventus echter direct de sterkere ploeg. Na al vlot een 2 – 1 voorsprong te hebben gepakt, konden de in geel/zwart spelende spelers aan een steeds grotere voorsprong werken.

Een 11 – 4 stand in de rust illustreerde goed de dominantie van Conventus in de eerste helft. Bij een 14 – 5 stand in de tweede helft leek Badhoevedorp nog een tegenoffensief op te kunnen zetten door tot 14 – 8 terug te komen, maar na deze stand kwam de doelpuntenmachine van Conventus weer op gang en vergrootte het gat tot een onverwacht ruime 21 – 11 overwinning. Tijdens de wedstrijd verliep echter niet alles volgens wens: Ellen Verschoor en Denise Coenraads vielen beiden geblesseerd uit, waarna hun plaatsen ingenomen werden door Ilona Schreuders en Saskia van Bos.

Scores Conventus
Priscilla Zijlmans 5x, Denise Coenraads 3x, Maaike Hartog 3x, Ellen Verschoor 2x, Thomas Streefkerk 2x, Kevin Bras 2x, Stefan Hoppel 2x,  Ilona Schreuders 1x en Jeroen van de Pol 1x.

Ook de drie andere seniorenteams slaagden er zondag in de volle punten te pakken, waarmee deze teams nog allen volop in de strijd om het kampioenschap zijn. Een met één doelpunt verschil verloren wedstrijd door het E-jeugd team van Conventus voorkwam dat de korfbaltak van de club afgelopen weekend volledig ongeslagen zou blijven.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.