Leerlingen, ouders en leerkrachten tevreden over PCOAZ scholen

17 juli 2013
Leerlingen, ouders en leerkrachten tevreden over PCOAZ scholen

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - De Christelijke basisscholen van Stichting PCOAZ in Alblasserdam, Ridderkerk en Zwijndrecht zijn door hun leerlingen van groepen 5 tot en met 8 wat betreft tevredenheid gewaardeerd met een 7,9. Een heel mooi cijfer, en belangrijk, want tevreden kinderen gaan vaker met plezier naar school.

In april van dit jaar is er onderzoek gedaan naar de tevredenheid van leerlingen, ouders en leerkrachten op alle twaalf PCOAZ scholen. Vooruitlopend op de fusie in augustus, heeft ook De Rank in Heerjansdam al meegedaan. Veel leerlingen (meer dan 80%) zijn tevreden over excursies, de mate van gepest worden op internet en gymnastiek.

PCOAZ scholen vinden ouderbetrokkenheid en het partnerschap van ouders en school erg belangrijk. Daarom is het belangrijk om de tevredenheid van ouders ook te meten. Ouders zijn, net als het landelijke cijfer, gemiddeld tevreden over de school van hun kind en de kwaliteit van het onderwijs: 7,5. Veel ouders (meer dan 90%) zijn tevreden over de omgang van leerkracht met leerlingen, de begeleiding van kinderen en de sfeer en inrichting van het schoolgebouw.

Leerkrachten waarderen hun school en de Stichting als werkgever met een 7,6. 96% gaat overwegend met plezier naar het werk, maar geeft de werkdruk als belangrijkste aandachtspunt aan.

Er zijn zeker ook een aantal onderwerpen naar voren gekomen, waar verbetering wenselijk is. Een aantal ouders (meer dan 20%) is bijvoorbeeld minder tevreden over de veiligheid op weg naar school, hygiëne en netheid binnen school en de speelmogelijkheden op het plein. Leerlingen zijn ontevreden over het meehelpen door ouders (meer dan 50%), overblijven en rust in de klas.

De betreffende scholen en Stichting zullen de verbeteringsmogelijkheden van de meest belangrijke onderwerpen onderzoeken en, waar mogelijk, aanpakken. Op deze manier kan het kwaliteitsniveau verder verhoogd worden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.