Pelikaan in slechte wedstrijd via strafschop langs SHO

05 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Pelikaan in slechte wedstrijd via strafschop langs SHO

ZWIJNDRECHT - Zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen SHO op het programma. Lastig omdat SHO medekoploper is en omdat in de heenwedstrijd bleek dat zij een goede ploeg  hebben.

De eerste helft was een matte vertoning. Behoudens de eerste 10 minuten waarin SHO een paar kleine kansjes kreeg was het eigenlijk een schaakspel. Pelikaan leunde naar achteren en liet SHO het spel maken. Dat was tactisch goed gezien want SHO kon daar moeilijk mee omgaan want zij kregen weinig uitgespeelde kansen. Pelikaan probeerde via snelle uitbraken of spelhervattingen zijn kansen te krijgen. In de 37e minuut was er zo’n situatie waarbij de afvallende bal uit een corner bij Randy Kroos terechtkwam die hard inschoot maar de keeper stompte de bal uit het doel.

Omdat Pelikaan de mogelijkheden tot een uitbraak vaak slecht uitspeelde waren er nagenoeg geen kansen meer. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Eerst kreeg SHO een kans waarbij de verdediging werd uitgespeeld maar Rik Pomp redde met de voet. Vlak daarna kreeg SHO twee kansen en uiteindelijk leidde dit tot een penalty. Carsten van Leeuwen liet zijn been staan in een duel en de tegenstander viel er graag overheen. Terechte penalty en deze werd onberispelijk ingeschoten: 1-0 en dat was ook de ruststand.

Het spelbeeld van de eerste helft zette zich in de tweede helft voort. Maar toch was de eerste kans voor Pelikaan. Uit een voorzet van Randy Kroos miste Niels van Muyen de kans op 1-1. Daarna was het SHO wat de klok sloeg. In de 55e minuut een snelle aanval met een kopbal net over en daarna nog een paar kleine mogelijkheden voor SHO maar Rik Pomp hield zijn doel verder schoon. Pelikaan werd niet meer gevaarlijk tot de laatste 5 minuten waarin er va banque werd gespeeld. Net als vorige week ging Rik Pomp mee naar voren in de hoop om uit een corner de bal beter in te koppen dan tegen Sliedrecht maar dat was hem ook nu weer niet gegund. Eindstand 1-0.

Gezien de stand zou je denken dat Pelikaan het niet slecht gedaan heeft maar het was een magere afspiegeling van het veldspel. SHO legde een veel beter veldspel op de mat en kreeg daardoor ook de meeste kansen. Maar het is niet zo gek als je naar de namen van SHO kijkt. Veel spelers met hoofdklasse en zelfs met betaald voetbal ervaring. En daarvan heeft Pelikaan er niet één. Wellicht was het ook die ervaring dat SHO veel overtredingen maakte.

Zij zullen dat bestempelen als professionele overtredingen om Pelikaan niet te laten counteren maar toch zaten daar een paar gemene tussen, het van achteren  op de achillespezen schoppen en dat heeft die ploeg niet nodig. Al met al een terechte nederlaag. Het is nu zaak om punten te gaan halen want Pelikaan dreigt af te zakken naar het rechterrijtje. Het gat met de na-competitieplaatsen is nog maar 6 punten en naar boven kijken heeft geen zin want de achterstand op SHO is maar liefst 16 punten. De laatste overwinning dateert alweer van 30 november 2013 toen van De Zwerver werd gewonnen.

Hoog tijd voor een driepunter en aangezien er nu op papier wat zwakkere tegenstanders voor de deur staan in vergelijking met de laatste drie wedstrijden, zijn er kansen. Om te beginnen op 15 februari tegen Klundert en daarna tegen Nieuw-Lekkerland, Zuidland en Drechtstreek. Met de steun van alle supporters moet het gaan lukken om een definitief gat te slaan naar plek 11 op de ranglijst.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.