Rapper Kefs wint wedstrijd PvdA Zwijndrecht

30 januari 2014
Rapper Kefs wint wedstrijd PvdA Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Het was een spannende strijd tussen twee rappers. Aan de ene kant stond Perry met als artiestennaam ‘Permanent’. En aan de andere kant kwam Kevin, beter bekend als  ‘Kefs’ naar boven drijven. De opdracht was om over de 10 hoofdpunten uit het lokale PvdA  verkiezingsprogramma programma een mooie rap te maken. Afgelopen zaterdagavond was het moment van presenteren.
De winnende rap werd een filmsessie aangeboden,die over een aantal weken op de lokale socialmedia van de PvdA zou worden uitgezonden. Je kon je er ook wel iets bij bedenken. Immers normaal sloot de PvdA haar congressen altijd af met het oude strijdlied van ‘de Internationale’ en dat is ongetwijfeld ontroerend en strijdbaar, maar of die nu nog aanspreekbaar is voor de huidige poplijsten viel al jaren te betwijfelen. Dat de lokale afdeling van de PvdA naar een nieuwe sound zoekt is wel te begrijpen.

Jury

De jury, bestaande uit wethouder Gerard Slotema en afdelingssecretaris André Veth hadden het er maar moeilijk mee. Wat wisten zij nu van rap-muziek? En daar stonden de kanshebbers in de leeftijd rond van 17 en 20 jaar voor hun. Hun oren wijd openhouden en het serieus beoordelen was hun opdracht. Gelukkig zat ook in de jury Nathaly Pontilius, het jongste lid op de PvdA verkiezingslijst, die gelukkig alles, maar dan ook echt alles, wist over rap.

Salomons-oordeel

Uiteindelijk kwam men tot een Salomons-oordeel. Elke rapper mocht twee raps indienen en Perry haalde de tweede en de derde prijs. Wat de jury zo goed vond in zijn tekst was vooral dat benadrukt werd dat  je van een uitzichtloze omstandigheid je altijd moet terug knokken. ‘Alles is nix maar ik blijf op de been.’was een prachtige rap, daar was de jury laaiend enthousiast over. Het kreeg de tweede plaats in de wedstrijd.

Prijswinnaar

Maar uiteindelijk won Kevin de hoofdprijs. De rap is over een aantal weken te horen op de PvdA Zwijndrecht website, als de film klaar is. De tekst werd beoordeeld door de jury als een nieuwe vorm van muziek waarmee je op een heel eigen manier je saaie politieke teksten tot leven kan krijgen. Men vond het prachtig, “en het is nog een mooie Rap ook” zei juryvoorzitter Nathaly bij het uitdelen van de hoofdprijs. Kevin was er blij mee, hij woont in de wijk (Zwijndrechtse) wijk Oudeland en zit op het MBO 4 waar hij de studie recreatie doet. Hij is nu nog 17 jaar maar zal net voor de gemeenteraadverkiezingen 18 jaar worden. Hij gaat dan voor het eerst stemmen. En dan al een prijs winnen van een politieke partij voor je rap! Dat is mooi.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.