Theo van Straaten (PvdA) over de 'volle brievenbussen' van de volgende paar weken

13 februari 2014
Theo van Straaten (PvdA) over de 'volle brievenbussen' van de volgende paar weken

ZWIJNDRECHT - De komende tijd zal men in de brievenbussen weer de folders vinden van de diverse partijen. Tal van vrijwilligers zullen zich bezig houden om zo goed als mogelijk de burgers ervan te overtuigen om vooral op hun partij te gaan stemmen. Wie zijn al die mensen die dat voor hun partij doen?

Op de foto zien we Theo van Straaten die het 10 punten programma van zijn PvdA in de bus doet. ‘Het is geen ondankbaar werk, terwijl je dit doet kom je ook veel mensen tegen die een reactie geven’ aldus Theo. ‘Niet alle reacties zijn positief. Dan mopperen ze over ‘die opvreters’ in Den Haag."

"Ik neem dan toch even de tijd om door te praten en meestal blijkt die boosheid voort te komen uit ongerustheid. Door dan de juiste informatie te geven kan ik ze vaak geruststellen en blijkt die boosheid toch mee te vallen. Maar soms ook hartverwarmend; Zo kwam er iemand aan in een bestelbusje en die zei; “Wat leuk, ik ging toch al op jullie stemmen”. ‘Je zag een hard werkende man die even zijn middageten kwam opeten. Dat zijn wel de mensen die je graag in de raad wilt vertegenwoordigen, daar doe je het voor!’

Als we het PvdA vragen dan meldt de secretaris André Veth dat er nooit een folder in een brievenbus met de sticker 'Nee Nee' wordt gedaan. Als mensen die dit op hun bus hebben geplakt toch geïnformeerd willen worden dan kan men ook op de PvdA sociale media kijken. Daar is veel te vinden.

En inderdaad; Wie nog geen folder van een partij in zijn bus heeft gekregen kan tegenwoordig ook uitgebreid laten informeren via de sociale media.

Daar zijn de plaatselijke partijen steeds actiever aan het worden. Twitter, websites en uiteraard Facebook zijn tegenwoordig ook media waar in de gemeentelijke partijen zich presenteren.

Wie in Google de naam van een partij typt met daarachter zijn plaatsnaam krijgt een berg aan informatie.

Maar, het traditionele ‘folderen’ blijft bestaan.

Men kan de komende weken wel het een en ander in de brievenbus verwachten.

Aldus Theo van Straaten van de PvdA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.