Handbaldames sv Conventus nemen sportief revanche op HWC

23 februari 2014
Handbaldames sv Conventus nemen sportief revanche op HWC

ZWIJNDRECHT - Na eerder in het seizoen tijdens de uitwedstrijd van HWC te hebben verloren, hebben de handbaldames van sv Conventus afgelopen weekend op eigen veld sportief revanche genomen. Ondanks dat het team veel basisspeelsters miste, speelde het team van coach Connie van der Hoorn een sterke wedstrijd en won met vijf punten verschil. Het eerste herenteam was zondag minder fortuinlijk, het verloor de streekderby van Saturnus’72.

Ondanks dat tegenstander HWC twee plaatsen onder Conventus stond, wisten de Zwijndrechtse dames dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden: tijdens de uitwedstrijd verloor Conventus nog met vier punten verschil. Het team was dit weekend bovendien extra gehandicapt doordat de helft van de basisspeelsters niet aanwezig waren. Aangevuld met meerdere junioren kwam het team echter wel sterk uit de startblokken en nam al vroeg in de eerste helft een voorsprong. Na een 9 – 4 ruststand kon Conventus het gat in de tweede helft nog aanvankelijk vergroten, maar uiteindelijk begon de krappe bezetting zijn tol te eisen, waardoor HWC iets terug kon komen. De overwinning zou echter niet in gevaar komen, waardoor het team met 17 – 12 sportief revanche wist te nemen.
 
Het eerste herenteam leek vooraf niet kansloos in de streekderby tegen Saturnus’72. Maar al snel bleek de scherpte bij Conventus te ontbreken, met veel onnodige fouten tot gevolg. Dit bracht de tegenstander al snel op voorsprong, met een 10 – 15 ruststand als gevolg. Het Zwijndrechtse spel verliep in het eerste deel van de tweede helft nog moeizamer, waardoor het team in het eerste kwartier slechts twee maal wist te scoren en Saturnus’72 zelfs twaalf punten voorsprong kon nemen. Met nog een kwartier op de klok sloeg het spel volledig om en kwam de scherpte terug bij de Zwijndrechtse spelers. Het team zou in het laatste kwartier nog tien maal Ridderkerkse keeper passeren, waardoor het onderlinge verschil iets terug kon worden gebracht tot een 22 – 31 nederlaag.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.