Groote Lindt pakt drie punten tegen Peursum

24 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt pakt drie punten tegen Peursum

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt is de derde periode goed gestart. In een verder niet al te hoogstaande wedstrijd werd er uiteindelijk met 3-2 gewonnen van het Giessenburgse Peursum.

De eerste helft kende eigenlijk maar één hootgtepunt wat kwam van de voet van Wouter Janssen. Hij haalde na ongeveer een kwartier spelen verwoestend uit. De vrije trap van circa 20 meter belande hoog in het doel en liet de doelman van Peursum kansloos.  De zo gewenste voorsprong was hiermee een feit en behoudens wat speldenprikjes over en weer kabbelde de wedstrijd verder tot het moment van het rustsignaal.

In de tweede helft een sterker Peursum in de beginfase. De wind in de rug deed de gasten duidelijk goed want het spel speelde zich voornamelijk af op de Groote Lindt-helft. Groote Lindt was onrustig en kon maar niet de makkelijke voetballende oplossing vinden. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker. Nadat er al eerst een kanonskogel uit de kruising moest worden gekopt door Marcel van Berkel was het enkele fracties later alsnog 1-1. Een bal in de verre hoek verdween in de touwen en zodoende stonden de ploegen weer gelijk. 

Nu de stand gelijk was kwam ook de wedstrijd weer in evenwicht. Het was de net ingevallen Rowan Bussing die de bal op een presenteerblaadje kreeg maar de snel uitkomende keeper Kersbergen gooide zich vol voor de bal en pareerde de inzet van Rowan.  Wel kwam de keeper op ongelukkige wijze in aanraking met de knie van Rowan en dat zorgde voor een diepe snee in zijn gezicht en hij kon niet verder. De scheidsrechter had aanvankelijk niet in de gaten dat de keeper geblesseerd was geraakt en liet verder spelen. Uiteindelijk was het een overtreding op circa 25 meter van de goals van Peursum die zorgde dat de keeper behandeld kon worden. De wedstrijd lag hierdoor ruim 10 minuten stil.

De wedstrijd werd hervat met een vrije trap van Wouter Jansen maar helaas leverde dit niets op. Groote Lindt kwam wel beter in haar spel en uiteindelijk werd het uit een snel en slim genomen vrije trap 2-1. Terwijl de keeper de muur aan het neerzetten was besloot Wesley de Snoo hier niet op te wachten en scoorde zodoende de 2-1.  Niet veel later leek de wedstrijd te zijn beslist. Uit een goede aanval kwam de bal vanaf links en was het de ingevallen Nasir die op keurige en overtuigende wijze de 3-1 maakte. Kansen op meer werden helaas niet benut door Groote Lindt.

En waar eigenlijk  niemand meer op rekende gebeurde dat uiteindelijk in de toegevoegde tijd alsnog. Uit een lange verre bal was miscommunicatie in de achterste lijn er de oorzaak van dat de aansluitingstreffer werd gescoord door Peursum. Zo werd het nog spannend want er kwam in totaa  ongeveer een kwartier blessuretijd bij. De opluchting was dan ook groot toen de scheidsrechter enkele minuten na de aansluitingstreffer, in deze sportieve wedstrijd, voor het einde floot.

Komende dinsdag speelt Groote Lindt thuis tegen GLZ/Delfshaven (nummer 4 uit de zondag 3e klasse D) voor een plek bij de laatste 16 in de VoetbalrijnmondCup. Aanvang is 20:00 uur.  Volgende week zaterdag is er in verband met carnaval geen competitieprogramma en op 8 maart speelt De Lindt de zware uitwedstrijd bij SC Amstewijck.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.