PvdA: "Vrouwendag 8 maart is ons feestje"

27 februari 2014
PvdA: "Vrouwendag 8 maart is ons feestje"

ZWIJNDRECHT - Op vrouwendag 8 maart organiseert de PvdA een braderie in samenwerking met winkelcentrum de Lindt in Kort Ambacht. Met alleen haar vrouwelijke leden staat de PvdA met een kraam. Ook Mariette Hamer zal een bezoek brengen aan deze krachtwijk. De winkeliersvereniging is opgetogen, Joyce Munshi  en haar dochter Denise Smoor van Hollywood Secrets: “Het is fantastisch dat de PvdA ons als winkeliers in het zonnetje zet en daarmee ons winkelcentrum. We zijn nog redelijk onbekend, maar hebben veel te bieden, een taartshop, beautycenter, zonnebankstudio en mijn eigen bijouxboetiek; voor elke vrouw wat wils. Maar ook boor lekker eten en interieur kan men hier terecht.”

De organisator van dit alles is Siham Berrag Nahari raadslid van de PvdA. We stellen haar een aantal vragen. Heeft vrouwendag voor jou ook iets met politiek te maken? ’Alles, kijk maar naar deze poster’ En Siham laat een affiche zien uit 1918 van de vereniging voor vrouwenkiesrecht. ‘Toen in 1918 hadden alle mannen stemrecht en moesten vrouwen nog steeds vechten om het ook te krijgen’ Maar nu hoeft dat toch niet meer jij zit toch ook in de raad en de emancipatie voor vrouwen is voltooid? Siham kijkt verwonderd, “maar weet je wel hoeveel vrouwen er in de raad zitten, en kijk is op de kieslijsten die nu zijn ingediend.'

'Weet je er zijn 51% vrouwen in Zwijndrecht, maar ook in de komende raad zal het niet gebeuren dat er ook een meerderheid van vrouwen in de raad zit.’ En in jouw eigen partij de PvdA daar is toch ook een mannelijke lijsttrekker? ‘Zeker, maar als je naar onze lijst kijkt dan staan er wel van de 14 kandidaten 6 vrouwen en dat is al een enorme vooruitgang’ Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen? “We hebben een jaar geleden afgesproken dat we als partij een lijst moeten indienen echte afspiegeling is van de bevolking. Daar hebben we hard aan gewerkt, ik was zelf voorman (voorvrouw moet ik zeggen) van de PvdA Ideeën fabriek.'

'Er is een grote wil om niet uit de kleine cirkel rond de gemeente maar breed onder de bevolking te luisteren wat men wilt. Dat heeft ons als Zwijndrechte PvdA een enorme aantal nieuwe inzichten gegeven. En met dit initiatief kwamen er ook nieuwe mensen op ons af zodat we nu een erg mooie lijst hebben. Maar ik geef toe het aantal vrouwen mag nog hoger. Maar ik voel me in de PvdA absoluut niet meer eenzaam als vrouw.’ Je draagt een hoofddoek en bent naast vrouw ook moslima, waarom zouden Nederlandse vrouwen op jou gaan stemmen? ‘Ho wacht even, dat is niet een goede vraag, ik ben ook Nederlandse! Ik heb een Marokkaanse achtergrond en mijn afkomst zal ik nooit verloochenen.'

'Maar als derde generatie allochtoon moet dat geen discussie meer opleveren. Mijn geloof is iets van mijzelf en voor mijzelf. Een ieder in zijn waarde laten is mijn motto. De mensen die op mij stemmen zijn mensen die me kennen, het belangrijk vinden dat Zwijndrecht een veilige en mooie woonplaats blijft voor haar inwoners, voor behoud van voorzieningen zijn en bovenal een sociaal hart hebben.'

Dus jullie staan als PvdA vrouwen op winkelcentrum de Lindt?  ‘Jazeker, stuur je vrouw maar langs, overigens hoop ik er op dat vele vrouwen onze kraam gaan bezoeken, ze zijn welkom. We hebben naast de traditionele PvdA rozen ook leuke presentjes en vrouwen krijgen rode nagels gelakt door Hollywood Secrets."
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.