Leerlingen De Notenbalk ontdekken Rotterdamse havenwereld

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Leerlingen De Notenbalk ontdekken Rotterdamse havenwereld

ZWIJNDRECHT - Op 24 februari jl. nam groep 8 van basisschool De Notenbalk deel aan het educatief havenprogramma Drechtsteden-Rotterdam. De doelstelling van het programma is dat leerlingen uit de Drechtsteden de wereld van de haven ontdekken en beleven. Het wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeenten in de Drechtsteden, de Werkgevers Drechtsteden (WD), het Havenbedrijf Rotterdam en het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg.

Havengebied Rotterdam-Drechtsteden is van groot belang voor de Nederlandse economie en welvaart. Bovendien bieden haven en industrie de komende jaren goede vooruitzichten voor werkgelegenheid. Met name in de maritieme maakindustrie en alle daaraan gerelateerde bedrijvigheid in de techniek, logistiek en transport zijn er meer dan voldoende kansen. Daarom is een positieve kennismaking met de havens voor jongeren heel belangrijk.

De leerlingen van De Notenbalk vonden het programma erg interessant. Het Zwijndrechtse bedrijf Van Leeuwen Buizen werd bezocht, evenals Keppel Verolme en CRO Port Nederland. Een van de leukste dingen voor de leerlingen was de tentoonstelling bij EIC Mainport Rotterdam. Ze hebben genoten van een interactieve speurtocht met veel doe-activiteiten.

Excellent onderwijs
De Notenbalk hoort bij Stichting PCOAZ, samen met nog elf andere basisscholen in Alblasserdam en Zwijndrecht en een school voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. PCOAZ-scholen verzorgen excellent onderwijs voor kinderen op hun eigen niveau vanuit een protestants-christelijke levensbeschouwing.

Op De Notenbalk voelen kinderen zich veilig, gekend en begrepen. Het kind met al zijn talenten en beperkingen staat centraal.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.