Handballers sv Conventus geven zege in tweede helft uit handen

10 maart 2014
Handballers sv Conventus geven zege in tweede helft uit handen

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus leken afgelopen zondag kansrijk te zijn voor de overwinning. Het eerste heren- en damesteam stonden beiden met rust op één punt voorsprong, maar gaven beiden de mogelijke zege tijdens de tweede helft uit handen.

Ondanks de zege van een week eerder, waren de verwachtingen bij de handbalheren van Conventus zondag niet hoog gespannen. In Zoetermeer trof het team Gemini, een team dat vijf plaatsen boven Conventus in het kampioenschap stond. Het Zwijndrechtse team begon de wedstrijd echter goed en wist veel tegendoelpunten te voorkomen door de Zoetermeerse hoekspelers vast te zetten, nadat deze tijdens de thuiswedstrijd veel hadden gescoord. Dit bracht het team op een 13 – 14 voorsprong in de rust. In de tweede helft maakte Gemini echter een strategische aanpassing in de verdediging, waardoor Conventus nauwelijks meer tot scoren kwam. De 13 – 14 voorsprong werd zo omgebogen tot een 17 – 14 achterstand. Conventus slaagde er vervolgens niet meer in om het gat te dichten en verloor uiteindelijk met 26 – 23. 
 
De handbaldames van Conventus speelden zondag een belangrijke wedstrijd tegen ODIS, het team dat één punt boven Conventus in het kampioenschap stond. Net als bij de Zwijndrechtse heren, kwamen ook de Zwijndrechtse dames tijdens de eerste helft goed uit de verf en knokten zich naar een goede 6 – 7 voorsprong in de rust. Ook in de tweede helft zag alles erg aanvankelijk goed uit en bleef het een spannende strijd voor de overwinning. Met vijftien minuten op de klok sloeg het spel door onbekende reden echter volledig om en verloor Conventus tien minuten lang de focus op de wedstrijd. Dit gaf ODIS de kans om een groot gat te slaan, welke Conventus tijdens de laatste vijf minuten niet meer goed kon maken. Hierdoor stond er na zestig minuten speeltijd een 18 – 12 verlies op het scorebord.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.