Overwinning in afsluitende zaalwedstrijd brengt korfballers sv Conventus op de derde plaats

10 maart 2014
Overwinning in afsluitende zaalwedstrijd brengt korfballers sv Conventus op de derde plaats

ZWIJNDRECHT - Met een overwinning in de afsluitende wedstrijd op Aurora hebben de korfballers van sv Conventus het zaalseizoen afgesloten met een goede derde plaats in het kampioenschap. Het team moest halverwege het seizoen al de meerdere erkennen in Trekvogels en Dubbel Zes, waarna de derde plaats het hoogst haalbare resultaat was.

Om de derde plaats in het kampioenschap te behalen was de doelstelling voor de wedstrijd tegen Aurora duidelijk: Er moest met drie of meer punten verschil gewonnen worden om de derde plaats in het kampioenschap te pakken. De wedstrijd begon echter bijzonder stroef voor het Zwijndrechtse team: al vroeg in de wedstrijd viel Thomas Streefkerk geblesseerd uit, welke vervangen werd door Niels de Kok. Conventus keek al snel tegen een 1 – 4 achterstand aan, waarna het team beter in zijn spel begon te komen en het gat tot 4 – 4 wist te dichten. Voor de rust slaagde het team van coach Paul Meijer er zelfs in om een 10 – 6 voorsprong te nemen. 

Gedurende de rust moest opnieuw een speler geblesseerd afhaken: Stefan Hoppel kon niet meer verder spelen en werd vervangen door Sander Verschoor. Nadat het beginsignaal weer was gegeven kon Conventus aanvankelijk zijn vier punten voorsprong vasthouden en leek het team al zeker te zijn van de overwinning. Enkele doelpunten van de zijde van Aurora bracht de spanning echter weer volledig terug in de wedstrijd, met een 12 – 12 stand op het scorebord. De Zwijndrechtse spelers wisten zichzelf echter te herpakken en konden opnieuw gestaag een voorsprong opbouwen, totdat er aan het eind van de wedstrijd een 17 – 14 overwinning kon worden genoteerd. Deze uitslag was voldoende voor de derde plaats in het kampioenschap en geeft  Conventus een goed gevoel voor de hervatting van het veldseizoen, welke op 23 maart plaats zal vinden.

Scores sv Conventus
Kevin Bras 6x, Priscila Zijlmans 4x, Niels de Kok 3x, Ellen Verschoor 2x en Jeroen Pol 2x
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.