Een Pelikaan in goede doen verslaat Zuidland ruimschoots

10 maart 2014
Een Pelikaan in goede doen verslaat Zuidland ruimschoots

ZWIJNDRECHT - In de eerste klasse C van district Zuid 1 treft men  bijna wekelijks  de meest verrassende uitslagen aan. Dat maakt deze competitie zo interessant  en natuurlijk ook de vele derby's dragen daar aan bij. De stand op de ranglijst gaf  ogenschijnlijk aan dat  Zuidland een  gemakkelijke middag voor Pelikaan zou moeten kunnen  worden.

Na twee minuten was het al raak na  een dieptepass van Erwin van Dis op Randy Kroos, die zijn bewaker  te snel afwas. 
Hij gaf een voorzet die door Marvin Hooplot met een hakje werd afgerond, 1 - 0.
 
Zuidland dat in de laatste twee wedstrijd tien keer gescoord hadd , stond er  even machteloos bij  na deze snelle achterstand.
 
Het spel golfde  daarna  op en neer, zonder van echte kansen te spreken. Na een half   uur verscheen Manucho Adelino  alleen voor de doelman, maar deze stopte de bal . 
Na een snelle omschakeling kort daarop,  verscheen de spits van Zuidland alleen voor Rik Pomp, hij schrok wellicht van deze unieke kans en faalde.
 
Ruim vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam de 2 - 0 tot stand .  Een soloactie van Randy Kroos, dit keer over de linker flank,  eindigde met een schot op de doelman,
waarbij  de afvallende bal voor de voeten van spits Marvin Hooplot terecht kwam,  die dit buitenkansje benutte.
In de eerste minuut van  de 2e helft haalde Thomas den Boer de bal van de doellijn en de opnieuw ingeschoten bal werd door Rik Pomp vakkundig uit het doel gehouden.
 
Zuidland liet nadrukkelijk zien dat zij de achterstand zo snel mogelijk te niet wilde doen. Niet alleen de achterhoede van Pelikaan, maar ook de middenvelders, moesten dikwijls alle zeilen bijzetten om de aanvallende intenties van Zuidland in te dammen.
 
Zuidland offerde een verdediger op, waardoor er  meer ruimte voor Pelikaan ontstond. Dit leidde er toe dat enkele Pelikaan aanvallers alleen voor de doelman van Zuidland verschenen, echter zonder resultaat. 
 
Na dertig minuten een solo van Randy Kroos met een voorzet op Manucho Adelino.   Zijn schot stuitte af op de doelman, maar  Marvin Hooplot was een fractie eerder bij de bal en dat betekende dat de 3 - 0 tot stand kwam.
 
Vijf minuten later wederom een actie van Randy Kroos . Zijn voorzet werd vakkundig door Jelle Baan middels een kopbal terug gelegd b op Marvin Hooplot die bekwaam afrondde,  en de stand  4 - 0  bracht.
 
Direct na de aftrap wist de spits van Zuidland vanaf zo'n 20 meter raak te schieten, Rik Pomp stond aan de grond genageld, een prachtig doelpunt. 
 
Tien minuten  voor tijd maakte Jelle Baan, de voormalige centrumspits, na een lange tijd van blessureleed, zijn rentree en verscheen voor het eerst dit seizoen in de hoofdmacht. Een goede binnenkomer in een ploeg waar het " wij gevoel " na de winterstop terug gekomen is.
 
Voor trainer Ron Tempelaar is de beschikbaarheid van twee  goede centrumspitsen een luxe voor het verdere verloop van dit seizoen.  
 
Randy Kroos  bekroonde een uitstekende  uitstekende wedstrijd  met een vijfde doelpunt . Man of the match was spits Marvin Hooplot die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde en 4 maal scoorde. 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.