Wordt als club, school of vereniging Plastic Hero

11 maart 2014
Wordt als club, school of vereniging Plastic Hero

ZWIJNDRECHT -Plastic inzameling gebeurt nog steeds met de bekende zakken die op straat gezet moeten worden. Deze wijze van inzameling stoort veel mensen. De gemeente organiseert dit middels HVC. Ondanks de wijze van ophalen doen steeds meer mensen mee om afval te scheiden waaronder plastic.

Nu recent op de HISWA is er een boot getoond die volledig uit afval plastic is gefabriceerd. Hergebruik van plastic gaat steeds verder. Plastic in het milieu kan tot grote schades leiden. Een voorbeeld is hondenpoep in zakjes die in een rioolput gegooid worden waardoor de gemeente  extra kosten moet maken om dit weer verholpen te krijgen.

In de gemeenteraad van Zwijndrecht is er een motie aangenomen waarbij het verzoek was gedaan aan de Wethouder Henk Mirck (ABZ) om te kijken of er niet een mogelijkheid bestaat om plastic in te zamelen zoals dat gebeurt met oud papier. Verenigingen , middels hun vrijwilligers, halen  dit op en verdienen zo wat bij voor hun club. Om dit te doen met plastic bleek niet haalbaar te zijn aldus HVC. Op zich jammer want het zou toch mooi zijn om een verdere stimulans voor meer plastic inzameling te zijn.

Wat echter alle clubs scholen en verenigingen wel kunnen doen is ECO supporter worden. Bij hun school of clubgebouw komt dan een  inzamelstation  te staan. Op die manier kan iedereen toch bijdragen aan gescheiden afvalstromen.

Henk Mirck is als wethouder  verenigen clubs en scholen te voorzien van informatie   over hoe dat in zijn werk gaat. Men kan via de gemeente Zwijndrecht altijd contact opnemen

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.