Basisscholen 'De Wegwijzer' en 'De Tandem' ruilen gebouwen

11 maart 2014
Basisscholen 'De Wegwijzer' en 'De Tandem' ruilen gebouwen

ZWIJNDRECHT - Het ruimtekort van basisschool De Wegwijzer is opgelost. De school gaat ruilen met basisschool De Tandem, die het gebouw aan het Van Karnebeekpad verlaat en in haar geheel in het gebouw aan de Hoendersekade gehuisvest wordt.

Het leegkomende gebouw aan het Van Karnebeekpad wordt als bijgebouw in gebruik gegeven aan De Wegwijzer.

Sinds 2005 heeft basisschool De Wegwijzer ruimtetekort. Om dit ruimtetekort op te lossen zijn er in het verleden verschillende varianten onderzocht maar een definitieve oplossing werd niet gevonden. Vanaf 2009 heeft De Wegwijzer tijdelijk een aantal lokalen in De Toorts in gebruik. De definitieve en tevens meest adequate en efficiënte oplossing voor het ruimtetekort van De Wegwijzer is nu gevonden in een scholenruil. Hierdoor neemt de leegstand af, worden scholen geclusterd en neemt de toekomstbestendigheid van schoolgebouwen toe.

De betrokken gebouwen aan het Hoofdland (hoofdlocatie De Wegwijzer), het Van Karnebeekpad en de Hoendersekade worden aangepast en uitgebreid. Dit is nodig om de scholen adequaat te kunnen huisvesten. De schoolbesturen nemen het bouwheerschap op zich, waardoor de gemeente zeer beperkt financieel risico loopt

Draagvlak onder alle schoolbesturen
Het voorstel heeft breed draagvlak onder alle schoolbesturen in Zwijndrecht en ook de raad heeft op 4 maart 2014 ingestemd met dit voorstel. De betrokken schoolbesturen en directeuren zijn erg tevreden met de instemming van de raad:

“Een geweldige oplossing waarin gemeente en onderwijsbesturen oog voor elkaar hadden en heel duidelijk hun hart voor onderwijs en alle kinderen hebben laten spreken”. Het schoolbestuur van De Tandem ziet de oplossing als een kans om 100% Daltonschool te zijn nu ook het gebouw past bij hun onderwijsvisie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.