Zware delegatie uit Zwijndrecht naar EK Turnen voor heren

12 maart 2014
Zware delegatie uit Zwijndrecht naar EK Turnen voor heren

ZWIJNDRECHT - In het voorbereidingstraject op weg naar de Europese Kampioenschappen Herenturnen in Sofia zijn een aantal wedstrijden opgenomen ter voorbereiding.
De eerste twee internationale wedstrijden in het traject zijn de World Challenge Cup in Doha (QAT) en de Stella Zhakharova Cup in Kiev (UKR). De KNGU heeft besloten zich terug te trekken van de wedstrijd in Oekraïne i.v.m. de onrustige situatie aldaar. Inmiddels heeft de lokale organisatie besloten de wedstrijd uit te stellen naar een andere datum dit jaar. Een alternatief voor deze wedstrijd is gevonden in het “International Tournament Gymsport” in het Portugese Anadia.

Bondscoach Mitch Fenner heeft de turners aangewezen die tijdens deze twee wedstrijden zullen aantreden.

Naar de World Challenge Cup in Doha worden de volgende turners afgevaardigd:
Bart Deurloo (Voltige, Brug en Rek), Anthony van Assche (Voltige en Ringen), beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O; Casimir Schmidt (Vloer en Sprong)van PAX- Haarlem; Jeffrey Wammes (Vloer en Sprong), Yuri van Gelder (Ringen), beiden lid van Flik-Flak
’s-Hertogenbosch en  Epke Zonderland (Brug en Rek), lid van TSH – Heerenveen.
In Doha zijn de kwalificaties op 26 maart en de finales op 27 en 28 maart (3 toestellen per dag).
De sporters worden hier begeleid door de coaches Bram van Bokhoven en Jeroen Jacobs.

Naar het International Tournament Gymsport in Anadia zullen de volgende turners afreizen.
Boudewijn de Vries; Karl Kosztka; Melvin Ornek, alle drie lid van O & O – Zwijndrecht;  Arjen Butter, Michel Bletterman, beiden lid van TSH – Heerenveen . De begeleidende coaches bij deze wedstrijd zijn Daniel Knibbeler en Jos van Klink.
Voor de invulling van de 6e sporter in de delegatie zal bondscoach Mitch Fenner op een later moment een keuze maken tussen Flik-Flak-turner Bram Verhofstadt en O & O-turner Axel Quist.
De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 29 (kwalificatie en teamwedstrijd) en zondag 30 maart (toestelfinales).

De Europese Kampioenschappen Herenturnen vinden plaats in Sofia (Bulgarije) van 18 t/m 25 mei aanstaande.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.