Boomplantdag was feest voor groep 7 van de Margrietschool

13 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Boomplantdag was feest voor groep 7 van de Margrietschool

ZWIJNDRECHT - Woensdagochtend 12 maart was het dan zover: De Boomfeestdag van 2014. Een grote groep leerlingen van groep 7 van de Margrietschool waren hiervoor uitgenodigd en hebben bomen geplant aan de Brugweg.

De voorbereiding hiervoor was al veel eerder van start gegaan, want op donderdagochtend 6 maart waren de schoolgidsen Jacqueline Knipscheer en Averine Vreugdenhil al bij groep 7 van de Margrietschool gegaan en hadden ze die dag om 9.30 uur een “bomenles” aan de leerlingen van groep 7 gegeven.

Tijdens deze creatieve les had iedere leerling van groep 7 een klein schildje met naam, datum en schoolnaam er op gemaaktn. Dit was door iedere leerling meegenomen met een touwtje er aan om aan de geplante boom te bevestigen. En vanzelfsprekend was ook het boomplantlied door de gidsen met de leerlingen ingestudeerd.
 
Op 12 maart werd het dan officieel: om 10.00 uur die ochtend gingen de leerlingen van groep 7 naar de Brugweg in Zwijndrecht. Natuurlijk met hun schoolvlag.

Wethouder Henk Mirck heeft daar de leerlingen verwelkomd, hij hield een kleine toespraak en vervolgens werd het 'Boomplantdaglied' gezongen door alle aanwezigen.
 
Eindelijk gingen de leerlingen dan met elkaar bomen planten, alles in samenwerking en onder deskundige leiding van Groenvoorziening Zwijndrecht. Nadat de bomen geplant waren maakten de leerlingen nog een soort polonaise rondom de bomen om de aarde goed aan te stampen........
 
Na afloop van deze actie werd het schildje met hun naam erop aan de geplante boom gehangen. De voorzitter van de Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard (Wim Los) had tenslotte nog een traktatie voor de leerlingen van de Margrietschool.

Om 11 uur fietsten de kinderen voldaan en opgewekt weer terug naar hun school.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.