Aftrap regionale campagne ‘BOB in de sportkantine’ bij ZVV Pelikaan

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Aftrap regionale campagne ‘BOB in de sportkantine’ bij ZVV Pelikaan

DRECHTSTEDEN - Op zaterdag 22 maart is de regionale aftrap van de campagne ‘BOB in de sportkantine’ bij zvv De Pelikaan in Zwijndrecht. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om nuchter achter het stuur te kruipen of een BOB-afspraak te maken. Zo’n 300 sportverenigingen met een kantine in de regio hebben begin maart een campagnepakket ontvangen.
 
Nog altijd winst te behalen
‘BOB in de sportkantine’ loopt van maart tot en met juli in de kantines van diverse sportverenigingen in de Drechtsteden. De campagne richt zich op de automobilist in de sportkantine. Boodschap is dat bezoekers van de kantine met elkaar afspreken wie de BOB is. BOB blijft nuchter en rijdt zijn sportvrienden veilig naar huis. Onderzoek wijst uit dat driekwart van de kantinebezoekers nuchter in de auto stapt. De overige 25% kruipt nog steeds met alcohol achter het stuur, waarvan zo’n 10% de wettelijk toegestane limiet overschrijdt. De BOB-campagnes van voorgaande jaren hebben succesvol bijgedragen aan het terugdringen van het aantal overtreders.
 
Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert en financiert de campagne in nauwe samenwerking met betrokken gemeenten, politie en regio’s.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.