Basisschool 'De Notenbalk' trekt aan de bel voor kinderen met een handicap in Ontwikkelingslanden

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Basisschool 'De Notenbalk' trekt aan de bel voor kinderen met een handicap in Ontwikkelingslanden

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 13 maart om 14:55 uur trok PCBS 'De Notenbalk' één minuut lang aan de bel. Door mee te doen aan de landelijke actie van het Liliane Fonds vroeg ook 'De Notenbalk' aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is.

Millenniumdoel
In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. En afspraken moet je nakomen. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 20 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school.

Het Liliane Fonds is ervan overtuigd dat naar school gaan een basisrecht is voor ieder kind. In 2013 konden ruim 40.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen.

‘Wij trekken aan de bel’
Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ wilde het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Daarom riep het Liliane Fonds alle basisscholen op om op 13 maart met alle mogelijke toeters en bellen één minuut herrie te maken op het schoolplein. Daaraan hebben maar liefst 132.000 schoolkinderen gehoor gegeven, waaronder alle leerlingen van De Notenbalk.

Over De Notenbalk
Op De Notenbalk is er naast goede resultaten op het gebied van rekenen, taal en lezen veel aandacht voor een positieve groepssfeer en verschillen tussen kinderen. De Notenbalk maakt onderwijs passend voor iedere leerling en vindt het ondenkbaar dat kinderen niet naar school zouden kunnen door een beperking. Daarom ging de school voor de actie ‘wij trekken aan de bel’ van het Liliane Fonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.