PCOAZ-gevoel blijft ook na pensioen

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw
PCOAZ-gevoel blijft ook na pensioen

ZWIJNDRECHT ALBLASSERDAM - Werknemers die jarenlang werken voor hun bedrijf of organisatie voelen vaak een sterke binding met de werkgever. Na pensionering verdwijnt die band dan vaak erg abrupt. Op 14 maart jl. kwamen ex-werknemers van Stichting PCOAZ voor het eerst bij elkaar op uitnodiging van deze onderwijsstichting.

Het doel van de ontmoeting is dat de band tussen de organisatie en ex-werknemers in de levensfase zonder betaald werk niet verloren gaat. Op deze manier worden collega’s die hebben meegebouwd aan waar de Stichting nu staat, toch betrokken bij de hedendaagse organisatie. De bijeenkomst werd gestart door algemeen directeur Ad Vos met een overzicht van de ontwikkelingen die PCOAZ heeft doorgemaakt, zoals de fusies van de afgelopen jaren. Daarnaast werden natuurlijk ook actuele zaken besproken, zoals de organisatie van Passend Onderwijs en het inspelen op de afname van het leerlingenaantal, een trend die landelijk nog een tijd zal voortduren.

Er was ruimschoots gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Uit de gesprekken werd duidelijk dat veel ex-werknemers nog steeds erg actief zijn en zelfs nog met veel plezier assistentie verlenen bij het onderwijs op hun ‘oude’ school. De enthousiaste reacties van de aanwezigen geven genoeg aanleiding om hier vervolg aan te geven.

Stichting PCOAZ heeft twaalf basisscholen in Alblasserdam, Heerjansdam en Zwijndrecht en een school voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. PCOAZ scholen verzorgen excellent onderwijs voor kinderen op hun eigen niveau vanuit een protestants-christelijke levensbeschouwing.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.