Groote Lindt doet zichzelf veel te kort tegen DFC

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt doet zichzelf veel te kort tegen DFC

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt – DFC is afgelopen zaterdag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daar mocht DFC blij mee zijn want Groote Lindt miste de mooiste kansen en via een onterecht gegeven strafschop pakte de ploeg uit Dordrecht een niet verwacht punt.

In een redelijke eerste helft, die vrijwel de gehele tijd op de helft van DFC werd gespeeld, was het Groote Lindt dat op voorsprong kwam. Gek genoeg gebeurde dit  weer wel via een snelle counter waarna Kevin de Deugd keurig het overzicht behield en Steven Kramer in staat stelde om de 1-0 aan te tekenen. Hierna had Groote Lindt mogelijkheden op meer maar de 1-0 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft diverse wisselingen in het veld. Tim Willemstijn kwam Marcel van Berkel vervangen en voorin werd er van positie gewisseld. Groote Lindt raakte de grip op de wedstrijd echter kwijt. DFC werd weliswaar niet gevaarlijk maar kreeg veel meer ruimte dan in de eerste helft.  Bij de ploeg uit Dordrecht ontbrak echter de finesse om hiervan te profiteren. Ondanks de slechte tweede helft van Groote Lindt schiep zij toch minimaal vijf 100% doelkansen. Geen van deze kansen werd benut waarna de oude voetbalwet dat als je ze zelf niet maakt....... in werking treedt.

Via een onterecht toegekende strafschop (als het al hands was dan gebeurde dit buiten het zestien meter gebied) tekende DFC vlak voor tijd voor de gelijkmaker. Er waren nog enkele minuten te spelen en een solo van Steven Kramer leek alsnog redding te brengen. Helaas voor De Lindt ging deze doelpoging naast en was teleurstellend puntenverlies niet meer te voorkomen.

De conclusie kan worden gemaakt dat in een zeer matige wedstrijd Groote Lindt had moeten winnen maar dat het de 1-1 over zichzelf heeft afgeroepen.  Bijzonder jammer, mede ook gezien de andere uitslagen in 3C.

Volgende week speelt Groote Lindt de lastige uitwedstrijd bij Groot Ammers. De vierde wedstrijd alweer in de derde periode waarin Groote Lindt nog altijd aan de leiding gaat met zeven uit drie.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.