Handbaldames sv Conventus komen tekort in wedstrijd tegen Ventura

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus zijn er afgelopen weekend niet in geslaagd om punten in het kampioenschap te pakken. Het Zwijndrechtse team kon tegenstander Ventura in de eerste helft nog goed tegenstand geven, maar zag de achterstand in de tweede helft oplopen.

Conventus ging de wedstrijd tegen Ventura in als underdog. De Schiedamse tegenstander stond vier plaatsen boven Conventus in het kampioenschap, maar de Zwijndrechtse dames hadden het hoger geklasseerde teams al vaker moeilijk gemaakt. Door een bijna gelijktijdige wedstrijd van de jeugd, moest coach Connie van der Hoorn het uitsluitend doen met de vaste (krappe) selectie. Het team begon de wedstrijd echter goed en kon de tegenstander goed volgen, al liep het team wel een lichte achterstand op om met een 9 – 7 stand de rust in te gaan.

Conventus hoopte in de tweede helft de achterstand goed te kunnen maken, maar liet zich al snel na het beginsignaal door de tegenstander uit het spel halen, terwijl het beperkte aantal wissels op de bank het ook niet makkelijker maakte voor het Zwijndrechtse team. Het gevolg hiervan was dat Conventus nauwelijks meer tot scoren kon komen, waar Ventura dit wel bleef doen. De achterstand zou hierdoor verder oplopen, tot er na zestig minuten speeltijd een 17 – 11 nederlaag kon worden genoteerd.

Ook de tweede teams van Conventus konden zondag geen overwinning mee naar huis nemen. Het eerste heren- en damesteam van de club hadden beiden Indus’67 als tegenstander, maar kwamen beiden tekort.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.