Gemeenteraadsverkiezingen duidelijk zichtbaar op straat

05 maart 2014
Gemeenteraadsverkiezingen duidelijk zichtbaar op straat

ZWIJNDRECHT - Dat de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen is zichtbaar geworden op straat. Verkiezingsborden groeien als blaadjes aan de bomen, maar dan onnatuurlijk rond de lantaarnpalen. ChristenUnie/SGP was de eerste gevolgd door VVD, D66, PvdA, ABZ ,GroenLinks, CDA maar ook de perenpartij .

Twee debatten hebben er al plaats gevonden tussen de lijsttrekkers. Het eerste debat vond plaats in Develstein en was georganiseerd door de ouderenbonden. Uiteraard was het thema de senioren . Echt spannend was het debat niet omdat er naar te weinig tegenstellingen was gezocht. De opkomst was redelijk maar bestond vooral uit politici en aanhang en leden van de ouderenbonden. De twee enige zwevende kiezers verlieten halverwege de zaal omdat het voor hun niets te bieden had zo meldde men.

Het tweede debat was afgelopen maandag georganiseerd door RTV ATOS. Dit debat is opgenomen en is voor U zichtbaar via het ATOSkanaal of internet. Hierin was iets meer vuurwerk tussen de in twee groepen ingedeelde lijsttrekkers. Het debat was vooral gericht op de kijker en dat mag U zijn. Ook hier was de opkomst weer redelijk te noemen.

Het treffen vond plaats in het Develpaviljoen die zich als gastheer had aangeboden. De opnamen gingen telkens vooraf met een filmpje waarin Zwijndrechtenaren gevraagd werden naar hun mening en of zij zouden gaan stemmen. De uitkomst van de gang naar de stembus baarde de politici vooral zorgen. Dhr Loos van ABZ greep  zijn 1 minuut speech voor de kijker vooral aan waarom de kiezer vooral moet gaan stemmen op welke partij dan ook. De collega s vielen hem daarin wel bij.

Op zaterdag 1 maart waren de meeste partijen te vinden in Winkelcentrum Walburg waar onder leideing van ATOS  debatleider Ronald Roël gedebatteerd werd. Wie dat gemist heeft kan zaterdag 15 maart nogmaals terecht in het zelfde winkelcentrum. U kunt daar ook verdiepinsgesprekken aangaan met politici tijdens een kopje koffie of thee.

Op zaterdag 8 maart komt Minister Ivo Opstelten naar Zwijndrecht voor een bezoek aan de VVD bijeenkomst in Kort Ambacht. 

Algemeen Belang Zwijndrecht heeft een Zwijndrechtdag in de voormalige Bibliotheek in de Anjerstraat  onder het thema Zwijndrecht ontmoet Zwijndrecht. Vanaf 12 uur kan men terecht in de Anjerstraat voor gratis proeven van eten uit verschillende culturen, cupcakes maken, muziek, een kleedjesmarkt voor kinderen, schminken maar  er is ook een ruiltafel voor etenswaren en gewone spullen. Overgebleven materiaal gaat naar de voedselbank, kom dus  gerust  iets brengen, en overgebleven goederen gaan naar de kringloop. De dag duurt tot 20.00 uur.

In het Winkelcentrum de Lindt is de PvdA actief in het kader van de internationale vrouwendag. Mariëtte Hamer komt deze dag opluisteren Zo zijn er zaterdag landelijke kopstukken die voor lokale verkiezingen komen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.