SSKW verrast vrijwilligers tijdens NL Doet

24 maart 2014 door Hennie van der Zouw
SSKW verrast vrijwilligers tijdens NL Doet

ZWIJNDRECHT - Afgelopen rijdag, 24 maart, de eerste NL Doet dag, zijn medewerksters van het SSKW op bezoek geweest bij enkele organisaties in Zwijndrecht. Zij hebben muffins uitgedeeld aan de aanwezige vrijwilligers om hen een blijk van waardering te geven voor hun inzet op deze bijzondere dag. Het SSKW is de non-profit organisatie die vrijwilligers en hun organisaties ondersteunt in Zwijndrecht en Dordrecht en intermediair is voor NL Doet in deze plaatsen.
 
NL Doet is een initiatief van het Oranje Fonds, dat op 21 en 22 maart 2014, samen met duizenden organisaties in het land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland organiseert.

In Zwijndrecht bezocht het SSKW als eerste zorgorganisatie Swinhove bezocht. Daar stonden 12 vrijwilligers op het punt om met 12 oudere bewoners te gaan wandelen. Net als vorig jaar gingen zij een leuke tocht maken naar het winkelcentrum. Daar wordt gewinkeld en gezamenlijk geluncht. In Activiteitencentrum de Nesse van Gemiva stond een buitenklus op het programma. De klussers stonden op het punt om aan de slag te gaan. Omdat het buiten pijpenstelen regende, besloten zij om de tuintafel en bankjes binnen in elkaar te zetten. Mw. Dijker van De Nesse is heel blij met hen. Ze kan de mannen altijd bellen als er geklust moet worden. Ook deze vrijwilligers waren blij verrast met de attentie van het SSKW.

Volgens mevrouw Lita Harpe, directeur van het SSKW, was het een welbestede ochtend. Zij vond het inspirerend om al die enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.