Handbaldames sv Conventus knokken zich in de slotminuten naar de zege

24 maart 2014

ZWIJNDRECHT - Gedurende een zeer spannende eindfase van de wedstrijd hebben de handbaldames zich in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen naar de overwinning geknokt. Na een groot deel van de wedstrijd tegen het Barendrechtse Savosa op achterstand te hebben gestaan, pakte het team alsnog de volle punten.

In Savosa trof Conventus zondag een op papier zwakkere tegenstander, wat al snel duidelijk werd toen de Zwijndrechtse dames in de openingsminuten een 3 – 0 voorsprong namen. Deze voorsprong kon het team tot 5 – 2 vasthouden, totdat het scorend vermogen stopte en Savosa tot 5 – 7 langszij kon komen. Conventus zou de achterstand voor rust niet goed kunnen maken en begon de tweede helft zelfs met een 9 – 12 achterstand. In de tweede helft kon het team van coach Connie van der Hoorn de stand al vlot gelijk trekken en kon zelfs een voorsprong nemen, maar telkens wist Savosa de stand weer gelijk te trekken.

Met nog maar vijf minuten op de klok leek met een 17 – 17 stand nog alles mogelijk te zijn, maar waar Savosa haar spel vanaf dat moment liet beïnvloeden door de frustratie over de stand, bleven de dames van Conventus hun eigen spel spelen. Dit bracht het in geel/zwart spelende team extra mogelijkheden, welke ten volste benut werden om uiteindelijk met 17 – 21 nog een relatief ruime overwinning te boeken.

Het eerste herenteam speelde zondag voor eigen publiek tegen DES’72, dat in het kampioenschap zes plaatsen boven Conventus stond. Aanvankelijk slaagde Conventus er nog in om de tegenstander te volgen, maar halverwege de eerste helft nam DES toch verder afstand, waarna er met rust een 6 – 11 stand op het scorebord stond. In de tweede helft liep DES nog verder uit tot zelfs twaalf punten. Uiteindelijk begon Conventus in het laatste deel van de wedstrijd beter te handballen en verkleinde het gat weer iets, maar het team kon niet voorkomen dat het met 16 – 25 verloor.

De tweede teams van Conventus hadden beiden Achilles als tegenstander. Het tweede damesteam verloor van de uit Gorinchem afkomstige tegenstander met 11 – 27, terwijl het tweede herenteam met 22 – 19 wist te zegevieren.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus