Korfballers sv Conventus hervatten veldseizoen met belangrijke overwinning

24 maart 2014
Korfballers sv Conventus hervatten veldseizoen met belangrijke overwinning

ZWIJNDRECHT - Het eerste korfbalteam van sv Conventus heeft tijdens de hervatting van het veldseizoen direct laten zien dat het gedurende het zaalseizoen een sterke groei heeft doorgemaakt. Waar het team tijdens de eerste helft van het veldseizoen maar één maal wist te winnen, pakte het nu direct in de eerste wedstrijd een overwinning.

Conventus ging de wedstrijd tegen Ten Donck zeker niet in als de favoriet voor de overwinning. Waar Ten Donck de derde plaats in het kampioenschap bezette, stond Conventus slechts op de zevende positie. Het team kwam echter goed uit de startblokken en nam direct een 3 – 0 voorsprong. Ten Donck zou deze voorsprong echter direct weer volledig wegpoetsen, waarna het Zwijndrechtse team voor rust toch nog tot een 6 – 4 voorsprong kon komen.
 
Na rust leek het er kortstondig op dat het een spannende wedstrijd zou worden, met Ten Donck die het onderlinge verschil terugbracht tot slechts één punt. Het team van scheidend trainer/coach Paul Meijer reageerde hier echter op met een serie doelpunten waarmee het team een gat met de tegenstander sloeg. Net als in de eerste helft zou Conventus in de tweede helft zes maal weten te scoren, waar Ten Donck dit slechts vier maal deed. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een belangrijke 12 – 8 overwinning, waarmee Conventus direct een belangrijke stap zet richting klassebehoud. 
 
Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma, dan is de nummer zes in het kampioenschap (Gemini) de tegenstander.
 
Scores sv Conventus:
Maaike Hartog 2x, Ellen Verschoor 2x, Stefan Hoppel 2x, Walter Slingerland 2x, Kevin Bras 1x, Daniëlle Winters 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Thomas Streefkerk 1x
 
 
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.