Onderscheidingen voor vier vertrekkende Raadsleden

25 maart 2014
Onderscheidingen voor vier vertrekkende Raadsleden

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer van de gemeente Zwijndrecht heeft vandaag, dinsdag 25 maart  2014, Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan een drietal vertrekkende raadsleden. Bij Koninklijk Besluit zijn mevrouw W.C. Hofland – Vellekoop en de heren C.R. van den Berg en E.T. Werner vanwege hun bijzondere verdiensten voor de Gemeenteraad van Zwijndrecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer H.W. Pasveer krijgt een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt.

De uitreikingen zijn om ca. 19.30 uur in de Raadszaal van de gemeente Zwijndrecht
 
Hieronder volgt een overzicht van de verdiensten van de decorandi:
 
-         Heer Cornelis René van den Berg
o        Geboren 26 augustus 1950 te Zwijndrecht
o        Raadslid sinds 1998
o        De heer Cornelis Reinier van den Berg is vanaf 1998 - 2014 raadslid voor de SGP. Vanaf 1990 tot heden bestuurslid/voorzitter van de Zwijndrechtse SGP kiesvereniging.
 
-         Mevrouw Willempje Cornelia Hofland – Vellekoop
o        Geboren 16 september 1951 te ’s Gravenzande
o        Raadslid sinds 1997
o        Mevrouw Willempje Cornelia Hofland - Vellekoop is een zeer actief Raadslid in de gemeente Zwijndrecht. Sinds 12 augustus 1997 maakt ze deel uit van de gemeenteraad van Zwijndrecht voor de fractie CDA. Vanaf 3 januari 2003 tot heden is zij ook lid van het presidium (voorheen het seniorenconvent) Tevens is zij vanaf 16 maart 2006 lid van de Drechtraad. Sinds 20 april 2010 is mevrouw Hofland vicevoorzitter van de gemeenteraad van Zwijndrecht. Zij is voornemens om na de verkiezingen in 2014 afscheid te nemen van de gemeenteraad.
 
-         Meneer Eldert Theodoor Werner
o        Geboren 25 augustus 1950 te Rotterdam
o        Raadslid sinds 2001
o        De heer Eldert Theodoor Werner is vanaf 1 december 2001 Raadslid, vanaf september 2006 lid van de agendacommissie en voorzitter van de carrouselvergaderingen van de Politieke Markt van Zwijndrecht en vanaf 18 juni 2013 is hij vicevoorzitter van de agendacommissie van de Raad van de gemeente Zwijndrecht. Advies van de provincie Zuid-Advies van de provincie Zuid-
 
Naast een Koninklijke Onderscheiding is het soms wenselijk verdienstelijke burgers in aanmerking te laten komen voor een gemeentelijke onderscheiding. Het zijn dan personen die langdurig bijzondere verdiensten hebben gehad voor de gemeenschap.
Soms kunnen of wìllen deze personen niet in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding, maar waarderen dan wel een gemeentelijke onderscheiding.
 
Hendrik Willem Pasveer, geboren 15 maart 1943 te Zwijndrecht, is zo iemand.
Hij is vanaf 30 juni 1977 fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP in Zwijndrecht en maakt sindsdien deel uit van de gemeenteraad van Zwijndrecht.
Hij is daarmee de nestor van de gemeenteraad.
Van 1999 – 2006 was hij ook lid van de Rekenkamercommissie.
Sinds 2003 – heden lid van het presidium (voorheen het seniorenconvent)
Ook is hij vanaf 2006 lid van de agendacommissie, wat inhoudt dat hij voorzitter is van de carrouselvergaderingen in de Politieke markten van de gemeenteraad.
Tevens is Henk sinds 8 maart 2006 lid van de Drechtraad.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.