Nachtelijke taxi voor medische noodgevallen

27 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Nachtelijke taxi voor medische noodgevallen

ZWIJNDRECHT - Taxibedrijven in Zwijndrecht en Heerjansdam rijden in principe niet in de nachtelijke uren. Eén aanbieder, namelijk ProTaxi, heeft echter een speciale service voor patiënten die tussen 22.00 en 7.00 uur een taxi nodig hebben om naar de dokter te gaan.

Dit kan van belang zijn, omdat de Huisartsenpost Drechtsteden en de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis buiten kantooruren alleen geopend zijn op de locatie Dordwijk in het Gezondheidspark Dordrecht.

Hieronder leest u wat u in verschillende situaties kunt doen al u in Zwijndrecht 's avonds, 's nachts of in het weekeinde medische zorg nodig heeft.

- Bent u in een levensbedreigende situatie, bel dan 112 voor een ambulance.

- Bent u ziek of heeft u letsel waarvoor geen ambulance hoeft te komen, maar u wilt wel een dokter raadplegen, overleg dan telefonisch met de Huisartsenpost Drechtsteden. Deze kunt u bereiken via telefoon 078 - 654 26 00.

- Wanneer de Huisartsenpost aangeeft dat u kunt komen, dan kunt u eventueel tussen 22.00 en 7.00 uur een beroep doen op Pro Taxi via het speciale mobiele nummer 06 - 27834277.

- De Huisartsenpost verwijst u indien nodig door naar de Spoedeisende Hulp. Zonder verwijzing van de Huisartsenpost kunt u niet terecht bij de Spoedeisende Hulp. De afspraken in de regio zijn zo dat de huisarts altijd de eerste beoordeling verzorgt, tenzij de patient per ambulance komt.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.