Groote Lindt legt de koploper het vuur aan de schenen in 2e helft

31 maart 2014
Groote Lindt legt de koploper het vuur aan de schenen in 2e helft

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd in de strijd om de 2e periode.  Groote Lindt moest winnen van koploper Papendrecht en was dan afhankelijk van andere uitslagen. 

 
In een van Groote Lindt-zijde matige eerste helft zag het er niet naar uit dat dit zou gaan gebeuren. Papendrecht dicteerde het tempo, was feller en had veel balbezit.  De organisatie aan Groote Lindt zijde was echter met uitzondering van de eerste minuten wel op orde. 
 
De uitzondering zat hem in de 2e minuut.  Nadat de bal omhoog werd gekopt werd er door de verdediging naar elkaar gekeken en greep niemand in.  Een welkome meevaller voor Papendrecht die daardoor al heel snel op 0-1 kwam. In het vervolg kon Groote Lindt maar niet in haar spel komen. Via de lange bal werden de voorwaartsen gezocht maar die konden maar een enkele keer echt in het spel worden betrokken.  De afvallende bal was bovendien vaak voor Papendrecht waardoor het spel zich met name op de helft van Groote Lindt afspeelde.
 
Na wat omzettingen in de rust een ander spelbeeld. Rowan Bussing kwam onder andere in de spits te spelen en Papendrecht moest deze keer terug. Nu was het Groote Lindt dat veel feller voor de dag kwam.  In de 55e minuut was het na goed doorgaan van Rowan Bussing de ervaren keeper van Papendrecht die Rowan ten val bracht binnen de beruchte lijnen. Waar heel Groote Lindt rekende op een strafschop gaf de scheidsrechter een achterbal.  Een onterechte beslissing waardoor het 0-1 in het voordeel bleef van Papendrecht. De keeper raakte echter wel geblesseerd en moest zich laten vervangen.  Niet veel later was het wel raak. Het was Wouter Jansen die een vrije trap binnen schoot en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht.  
 
Ondanks een veldoverwicht van De Lindt vielen er geen grote kansen meer te noteren.  Donovan Carolus, die zijn tegenstander in de tweede helft vaak de baas was, besloot af te leggen in plaats van voor zijn eigen kans te gaan en Roland Rijckevorst diende nog een keer handelend op te treden in de slotfase. Zo bleef deze wedstrijd tussen de nummer 1 en 4 in evenwicht en werd er afgefloten met een 1-1 eindstrand.  Toen bleek dat ZBC en GSC/ODS ook in 1-1 was geeindigd had De Lindt bij winst dus een goede kans gehad op de tweede periodetitel. 
 
Er was voldoende stof tot napraten in de volle kantine tijdens de gezellige derde helft met de muzikale begeleiding van HotPop. 
 
Komende zaterdag gaan we weer verder met de derde periode. En weer spelen we een thuiswedstrijd . De Alblas komt namelijk op bezoek.  Groote Lindt staat momenteel 2e in de derde periode achter EBOH en is dus ook nog in de race om de derde periode.  Kom onze jongens aanmoedigen in deze spannende slotfase van de competitie! 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.