Onderdeel Schoolgidsencursus: "Bezoek aan het natuur eiland Sophiapolder"

31 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Onderdeel Schoolgidsencursus: "Bezoek aan het natuur eiland Sophiapolder"

ZWIJNDRECHT - Op zaterdagochtend 29 maart 2014 vond een heerlijk uitstapje in het kader van de 'Schoolgidsencursus' naar de Sophiapolder plaats. 

Alle cursisten waren om half tien aanwezig, ook de schoolgidsen waren er en de vrijwilligers van het ZuidHollands landschap lagen klaar met het overzet bootje. Toen het bootje ging varen hadden we allemaal al een vakantie gevoel, zeker nu het zulk mooi weer was.

May en Geno sjouwden met een telescoop waar we allemaal door mochten kijken. "Wat een vogels en wat een prachtig natuurgebied. We zagen lepelaars, een reiger, aalscholvers, de kluut, de visarend, de kleine plevier, en de visdief. Die komen hier regelmatig en ook broeden".

"Iedereen die belangstelling heeft, moet maar zelf gaan kijken. Het is te veel moois om op te noemen. Het was een leerzame praktijkles en we verheugen ons er op om de scholen hier gaan rond te leiden."

Nu de lente is aangebroken steekt het gratis voetveer vaker over van de Veersedijk 301 naar Natuureiland Sophiapolder. Het pontje vaart de komende tijd op woensdag, zaterdag, zondag van 12.00uur tot 17.00 uur, Met vrijwilligers aan het roer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.