Zeer geslaagde en wervelende turnshow onder het motto 'Bouw'

31 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Zeer geslaagde en wervelende turnshow onder het motto 'Bouw'

ZWIJNDRECHT - Voor een groot publiek heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O met een energieke en wervelende turnshow een fraai visitekaartje afgegeven van wat de club zoal aan bewegingsmogelijkheden in huis heeft. De show had het motto “Bouw” meegekregen, een motto waarmee  de technische leiding goed  uit de voeten kon. In allerlei varianten werd het motto knap tot uiting gebracht.

In de middagshow kwam de jeugd t/m acht jaar tot actie. De gezamenlijke meisjesgroepen 6-7-8- jaar beten met hun nummer “Klaar voor de start” de spits af. De allerkleinsten (ouder en kindgym) toonden hun vaardigheden op een bewegingsbaan waarbij duidelijk tot uiting kwam  dat je op zeer jonge leeftijd met veel plezier je motoriek kan scholen. De gezamenlijke kleutergroepen traden tweemaal op. Bij het eerste optreden lieten zij op het nummer “Bob de Bouwer” een oefening met gebruik van zelfgemaakte stenen zien. In het tweede optreden “Bouwen aan de toekomst” kwamen zij tot actie op diverse toestelvariaties vanuit het beweegdiplomaprogramma.

De jongens 6-7-8 toonden met “Steigerkunsten” de eerste beginselen op de rekstok waarna zij later gezamenlijk met de meisjes een vlot nummer diepspringen ten tonele brachten. De meisjes streetdance kregen de handen op elkaar met hun nummer “Shale it up”, evenals de meisjes ritmisch  met hun nummer YMCA-kids. Ook individueel waren er fraaie RG-composities te bewonderen.

In de Gymmix kwamen duidelijk de talenten van de meisjes- en jongensselectie individueel toestelturnen tot uiting.  Ook de shownummers “Verhuizing” en “Together” van deze meisjes waren het aanzien meer dan waard. Een wervelend minitrampspringnummer ging vooraf aan de mooi afsluitende oefening “RG in bouwlywood”. 

De middag werd door alle deelnemers  massaal afgesloten.

De avondvoorstelling was voorbestemd voor de leden van 9 jaar en ouder en werd geopende voorzitter Pauline den Hartog samen met burgemeester Dominic  Schrijer. Vanwege de EK-voorbereidingen moesten de toeschouwers  optredens van de O & O-Oranjeturners missen. Zij namen dit weekend deel aan de internationale toernooien in Doha – Qatar en Anadia – Portugal.

Dit gemis werd meer dan goed gemaakt door de meest uitlopende optredens van de overige leden. De toon werd direct gezet met het openingsnummer “Stand Up!” van de dames turnselectie, waarna een scala van oefeningen en dansen tal van toestelturnen afwisselden.

Zo waren er waren mooie oefeningen te zien zoals “Ten feet tall”van de meisjes ritmisch, “The happy painters” van de meisjes 9-11 jaar, “Hammer time” van de springgroepen,  “Lego house”van de meisjes ritmisch 12 j.o.  en “Bouwplaats battle” van de selectiedames 4de div.,  alsmede de gezamenlijk oefening “Verhuisdozenmix” van alle meisjes 12 t/m 15  jaar.

Ook de meisjes streetdance kwamen met hun nummer “Work this out” goed voor de dag, evenals de streetdancegroep met “Wrecking dance”. De RG-selectie lieten naast goed verzorgde individuele oefeningen ook een fraaie showdans  met de titel “Rock our nem house” zien.

De toestelnummers stonden eveneens goed in stelling. De jongens 9-11 jaar toonden hun kunnen op de lage rek, de jongens techno en de heren op de hoge brug. Gedurfd werk was er te zien in de Gymmix van de meisjes/dames- en jongens/herenselectie. Schitterend was het aparte balkoptreden van de meisjes ere- en 1ste divisie maar ook de ter promoting van de acrogym de ingelaste gastoptredens van een tweetal  acrokoppels.

Vol dynamiek waren de diverse springnummers van de meisjes- en jongens  9 t/m 11 jaar, de meisjes- jongens-techno te samen met de springgroepen en het minitrampspringen van de jongens/herenselectie.

De dans “Ik mis je” van de Classic Jazz-damesgroep was een rustpunt binnen het avondprogramma en stond in schril contrast met het dynamisch afsluitende nummer “Higher Up” van deze zelfde groep.

Ook de avond show werd massaal afgesloten met alle deelnemers. O & O kan terug zien op een zeer geslaagd evenement

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.