Pelikaan verliest in een teleurstellende bekerwedstrijd van ASWH.

31 maart 2014
Pelikaan verliest in een teleurstellende bekerwedstrijd van ASWH.

ZWIJNDRECHT - De kwartfinale van de KNVB beker tussen Pelikaan en ASWH is een teleurstellende wedstrijd geworden. ASWH, dat één klasse hoger speelt dan Pelikaan, heeft haar 0 - 3 score niet op grond van meer technische en tactische kwaliteiten waar gemaakt. De ruime overwinning is min of meer te danken aan in een vroeg stadium te storen en druk te zetten.

Het eerste schot van ASWH op het doel van Pelikaan viel pas na 7 minuten. Daarvoor was het verkennen van de eventuele mogelijkheden, maar die bleven lang weg. ASWH, dat vaak via de linkerflank de aanval zocht, trof even zo vaak een goed functionerende Pelikaanverdediging aan. Mocht die toch een steekje laten vallen, dan was het Carsten van Leeuwen, die te hulp schoot. Ook werden aanvallen van ASWH onderbroken door het weggeven van een corner. Af en toe nam Pelikaan het initiatief, maar de daarop volgende duels werden door een ASWH verdediger gewonnen. In de eerste helft waren er diverse fasen voor ASWH, maar door een te laag tempo kon de Pelikaanverdediging steeds alle gevaar keren.

De tweede helft liet een wat fanatieker ASWH zien, met als gevolg dat na enkele minuten een foutje van Carsten van Leeuwen bijna werd afgestraft. De ASWH centrumspits  verscheen alleen voor doelman Rik Pomp, maar deze hield het schot uit zijn doel. Vervolgens moest Thomas den Boer wederom alle zeilen bijzetten om de 0 - 1 van het scorebord te houden. De eerste tekenen boden zich aan, ASWH hield het initiatief en dat leidde na 7 minuten tot de 0 - 1. Een aanval via de linkerkant en uit de voorzet die volgde, belandde de bal via het hoofd van Kevin de Geus in het Pelikaandoel. 

Na bijna 20 minuten in de tweede helft wisselde Pelikaan twee spelers en ging één tegen één spelen. Deze speelwijze leidde tot een meer aanvallend Pelikaan met het gevaar, dat ASWH meer ruimte kreeg voor aanvallende acties. In minuut 70 werd een onzorgvuldige Pelikaanopbouw abrupt onderbroken, de vrije man bij ASWH werd snel gevonden en Rik Pomp was kansloos 0 - 2.

Wat Pelikaan ook ondernam, nagenoeg alles strandde op de laatste sterke linie van ASWH, dat steeds als overwinnaar naar voren kwam. Enkele minuten voor het eindsignaal besliste ASWH het duel ruimschoots in haar voordeel. Een van dichtbij het doel ingeschoten bal werd door Rik Pomp in eigen doel geslagen 0 - 3.

Opstelling  Pelikaan:
Rik Pomp : Thomas den Boer : Kevin de Geus : Carsten van Leeuwen : Ard van Veelen (63 Lerry Overgaauw)
Alex de Jong : Erwin van Dis : Vincent de Klerk ; Randy Kroos : Jelle Baan (63 Marvin Hooplot) : Manucho Adelino (45 Anouar Said)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.