Honkballers HSV Zwijndrecht klaar voor competitie

07 april 2014 door Hennie van der Zouw
Honkballers HSV Zwijndrecht klaar voor competitie

ZWIJNDRECHT - Amerikaanse pitcher sluit later aan bij Zwijdrechtenaren. Aaanstaande zondag, 13 april, start voor de honkballers van Zwijndrecht het honkbalseizoen 2014 met een dubbelwedstrijd tegen RCH Pinguïns. Nadat eerst op zaterdag de uitwedstrijd in Heemstede wordt gespeeld volgt op zondag 13 april is op Bakestein de eerste thuiswedstrijd (aanvang 14.00 uur).

Voor deze thuiswedstrijd zal de burgemeester van Zwijndrecht, Dominic Schrijer, de traditionele “eerste bal” komen gooien, een in de honkbalsport gebruikelijk moment bij de opening van het nieuwe seizoen. Het Zwijndrechtse team heeft twee van de drie startende pitchers van vorig seizoen zien vertrekken, waardoor coach Marc Verkerk zich genoodzaakt zag om outfielder Aldrich Isenia om te vormen tot pitcher. Nieuw voor de Zwijndrechtse ploeg is de komst van een pitcher uit de Verenigde Staten.

Op 17 april arriveert Layton White in Nederland om zich bij de selectie te voegen. White werd gescout uit het uitgebreide internationale netwerk van coach Marc Verkerk, wiens zoon Ruar professioneel honkbal speelt bij de Minnesota Twins. Ook Amir Dou, speler van het nationale team van Curaçao, zal dit jaar voor Zwijndrecht spelen. Naast deze aanwinsten werden ook Mike Broer en Kevin Verroen (beiden over gekomen van Hawks) aan de selectie toegevoegd. In de technische staf zal Marc Verkerk gesteund worden door Reginald Mari als assistent coach en Koos van der Mark als pitchers trainer.

Na in 2013 voor het eerst in de Overgangsklasse (de op een na hoogste afdeling in het Nederlandse honkbal) gespeeld te hebben, verwacht coach Marc Verkerk dat zijn team dit jaar in de bovenste helft zal eindigen om in het tweede deel van de competitie in de promotiepoule mee te gaan doen.

De seizoen opening heeft voor Zwijndrechts een extra feestelijk tintje doordat het gerenoveerde veld in gebruik wordt genomen met nieuwe dug-outs en voor het eerst de toeschouwers gebruik kunnen maken van een zittribune. Het honkbalveld op Bakestein heeft hierdoor een meer professionele uitstraling gekregen, wat naar men hoopt zijn uitstraling op de spelers zal hebben.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.