NK-Tickets voor O&O - Turnsters

07 april 2014
NK-Tickets voor O&O - Turnsters

ZWIJNDRECHT - Bij de in Rotterdam gehouden halve finale Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen voor meisjes en dames hebben een viertal turnsters van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O een finaleplaats weten te bemachtigen.

Het beste resultaat kwam op naam van Faye Boorsma. In de jeugdcategorie van de 1ste divisie kwam zij in de meerkamp met een totaalscore 49,417 pnt. als tweede uit de strijd. Daarnaast wist Faye zich te plaatsen voor alle vier de toestelfinales. Voor balk en vloer wist zij zelf de hoogste score neer te zetten. In deze zelfde categorie kwam Bridget Hogeweg slechts 0,975 pnt. tekort voor het ereschot. Zij werd met 46,825 pnt. vierde en een toestelfinale op sprong.
 
In de klasse jeugd N2 turnde Desiree Storm zich in de medailles. Zij liet zich met 52,325 pnt. het brons omhangen. Daarnaast pakte zij twee NK-startbewijzen op de toestellen brug en sprong.
In de jeugdcategorie van de eredivisie kwam Naomi Visser tot actie. Voor deze categorie was het de  eerste plaatsingswedstrijd. Bij dit eerste treffen turnde Naomi zich met 45,000 pnt. knap naar een  derde positie en wist zich daarmee direct al te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.